וורן באפט התבטא לאחרונה כי הוא חושש מהתמחור הגבוה וקצב העליות המהיר של מחירי המניות בסין, אולם אמר גם כי הוא אוהב את "המחירים האטרקטיביים" של המניות בדרום קוריאה. "שוק המניות הקוריאני הוא אחד מהשווקים האטרקטיביים ביותר בעולם כיום", אמר באפט לאחרונה. וכנראה שיש לו סיבות טובות להשקיע שם. הכלכלה הדרום קוריאנית צומחת בקצב של כ-5% לשנה ובכל זאת מרכזת תשומת לב מועטה יחסית בקרב מנהלי ההשקעות המובילים בעולם, שמטבע הדברים מתרכזים יותר בכלכלות ובחברות בסין והודו.
וורן באפט השלים לאחרונה "סיבוב" מרשים במניות פטרוצ'יינה (נסחרת בניו יורק תחת הסימבול PTR) ומכר את כל אחזקותיו במניה רגע לפני הירידה החדה שרשמה בשבועות האחרונים. הוא עדיין מחזיק במניות פוסקו הקוריאנית (סימבול PKX) . ברקשייר האת'וואיי, חברת ההשקעות של באפט, השקיעה כ-570 מיליון דולר בשלוש השנים האחרונות והגיעה לאחזקה של 4% בפוסקו הנסחרת כיום בשווי של כ-47.6 מיליארד דולר ומכפיל הסטורי של כ-13. האחזקה של באפט, לכן, שווה כמעט 2 מיליארד דולר. תשואה נאה לכל הדעות. "מדובר בחברה נהדרת, וערכן של חברות מסוגה של פוסקו רק הולך וגדל עם הזמן", אמר האורקל מאומהה לאחרונה.
כלכלת דרום קוריאה מבוססת על תעשייה, בעיקר תעשיית הפלדה, בניית אוניות וכימיקלים. תעשיות אלה נהנות בשנים האחרונות מביקושים גואים משווקים כגון סין, הודו ומדינות המזרח התיכון שמוצפות בכספי יצוא הנפט שלהן. הביקוש לאוניות גדולות מתוצרת קוריאנית צפוי להמשיך ולגדול לפחות עד 2010, וחברות כגון פוסקו או "יונדאי תעשיות כבדות" יהנו מכך.
כתוצאה מהצמיחה החזקה של השווקים המתפתחים, תלויה הכלכלה הקוריאנית פחות בזו של ארצות הברית, וזה מצב שונה לגמרי לעומת המשבר הקשה שפקד את קוריאה לפני כ-10 שנים. מיתון מתמשך בארה"ב, לכן, אמנם ישפיע על תעשיות מסויימות בקוריאה (בעיקר אלקטרוניקה ומוצרי צריכה ובידור) אולם התעשיות הכבדות לא צפויות להפגע ולהמשיך בצמיחה החזקה. באפט כנראה יודע למה הוא עדיין מחזיק במניות פוסקו.
ניתן גם להשקיע בשוק הדרום קוריאני באמצעות רכישת קרן סחירה בניו-יורק (סימבול EWY). הקרן ביצעה לאחרונה תיקון יפה, ממחיר שיא של 75 דולר בסוף אוקטובר ל-62.40 דולר כיום. הקרן החלה לפני ארבע וחצי שנים את מגמת העליות ארוכת הטווח שלה במחיר של 14 דולר, כך שביצעה מהלך של כ-435% בתקופה זו.