מניות סקטור הנדל"ן המניב בארה"ב (REIT), המרכזות את פעילותן באחזקה ותפעול של קניונים ומרכזי קניות, מפגינות עדיין עוצמה יחסית. בניגוד לנפילות החדות במניות חברות הבניה (ראו כאן), בחברות הנדל"ן המניב נרשמו תיקונים קלים יחסית, בדרך כלל בשיעורים של 10%-30% מהשיא. זאת, למרות החששות מהשפעת משבר הסאבפריים והנדל"ן למגורים על הצרכן האמריקני.
הסיבה העיקרית היא ככל הנראה קמפיין הורדת הריבית של הפדרל ריזרב והערכות כי הריבית תמשיך ותרד גם במהלך שנת 2008, ייתכן שלרמה של 3.5%-3%. הורדת הריבית מורידה בשיעור ניכר את הוצאות המימון של חברות הנדל"ן המניב מצד אחד ומהצד השני "מתדלקת" את הצרכנים הפוקדים את מרכזי הקניות שלהן. גם שיעור האבטלה, שנותר עדיין מתחת ל-5%, תומך בצרכנים האמריקנים.
גם הדולר הזול יחסית והמשך הצמיחה העולמית תורמים את שלהם. הדולר הזול הופך את הביקור בארה"ב וביצוע "שופינג" שם לחוויה כדאית הרבה יותר כיום לתיירים מאירופה, אסיה, המזרח התיכון ובעצם מכל מקום כמעט בעולם. ויש בעולם הרבה מאוד מתעשרים חדשים ואנשים שטיפסו מעוני למעמד הבינוני ההולך ומתרחב. גם הצמיחה העולמית וסכומי הכסף האדירים שנצברו ונצברים יום יום במדינות רבות מוצאים בחלקם את הדרך חזרה להשקעות באמריקה.
מנגד, מניות חברות הקמעונאות הגדולות מאותתות על מצוקה ואם חלק מהן יסגרו חלק מהסניפים שהן מפעילות, זו עלולה להיות בעיה מהותית לריטים (קרנות הנדל"ן המניב). השוק בינתיים, לא מעריך שזה יקרה. אם נסתכל, למשל, על הגרף של מניית ג'יי.סי.פני (סימבול JCP) נראה נפילה של יותר מ-50% בחודשים האחרונים. גם מניות של חברות אחרות, כגון קוהל'ס (KSS), ביג לוטס (BIG) ודולר טרי (DLTR) נפלו ב-40% ויותר. מניות הרשתות המוזלות, כגון וול מארט (WMT) או טארגט (TGT) עדיין חזקות יחסית. חברות הנדל"ן המניב לא יכולות כמובן להתבסס רק על סניפים של הרשתות המוזלות.
מבין מניות הנדל"ן המניב בארה"ב המתמחות במרכזי מסחר, סיימון פרופרטי (SPG) היא הגדולה מכולן, עם שווי שוק של כ-20.2 מיליארד דולר. המניה נפלה משיא של 117 דולר בתחילת 2007 למחיר של 90.68 דולר כיום. חברה נוספת היא קימקו (KIM), עם שווי שוק של 9.17 מיליארד דולר כיום וערך מניה של 36.29 דולר. מניית קימקו טיפסה בתחילת השנה לשיא של 52 דולר ובחודשים האחרונים תיקנה למטה, במקביל לשוק ולמניות הנדל"ן המניב.
חברות בולטות נוספות בתחום הן מסרית (MAC), עם שווי שוק נוכחי של 5.2 מיליארד דולר. MAC תיקנה בחודשים האחרונים מ-97 למחיר נוכחי של 71.86 דולר. רג'נסי סנטרס (REG) נפלה מ-90 ל-64 דולר, מחיר המשקף שווי של כ-4.5 מיליארד דולר, פדרל ריאלטי (FRT) איבדה מערכה 14% בלבד ומחירה הנוכחי, 81.62 דולר, משקף שווי של כ-4.6 מיליארד דולר. אקוויטי-וואן (EQY), הנמצאת בשליטת גזית-גלוב הישראלית, איבדה 21% מערך השיא שלה, ונסחרת כיום במחיר של 22.71 דולר ושווי שוק של כ-1.68 מיליארד דולר.
בשורה התחתונה: המגמה במניות הנדל"ן המניב המתמחות בקמעונאות בארה"ב עדיין שלילית, כך שכנראה התיקון עדיין לא הסתיים. מנגד, יש גורמים חזקים, שחלקם נסקרו לעיל, התומכים במניות אלה וממתנים את הירידות בהן. בניגוד לחברות הבניה האמריקניות, אף אחת מהחברות הנ"ל לא נמצאת תחת סכנה של פשיטת רגל קרובה והן עדיין רושמות רווחים נאים מדי רבעון ומחלקות דיבידנדים כך שההשקעה בהן מסוכנת הרבה פחות.