ההרגשה הכללית בשווקים, בארה"ב, מסביב לעולם וגם בתל-אביב, השתפרה משמעותית בימים האחרונים. לאחר הירידות של חודש נובמבר נפלו מניות מובילות רבות לרמות אטרקטיביות, מה שהניע משקיעי ערך גדולים להכניס את היד לכיס ולרכוש מניות.
בשבוע שעבר החליטה קרן ההשקעות של אבו דאבי (כנראה שהיקפה כיום עומד על 600-900 מיליארד דולר), המנוהלת ברובה על ידי מנהלי כספים חיצוניים מהמובילים בעולם, לרכוש 5% מסיטיגרופ. הקרן משקיעה בדרך כלל ב-4.5% ממניות חברה מסויימת לכל היותר, על מנת להמנע מחשיפה (וכמובן להקטין את הסיכון) כך שיש כאן אמירה ברורה: מניות סיטיגרופ הגיעו לרמה מאוד אטרקטיבית לטווח הארוך. הרכישה עשויה להביא לגל של עסקאות דומות בשבועות הקרובים במניות הפיננסים האמריקניות, שנפלו בשבועות האחרונים בדרך כלל בשיעורים של עשרות אחוזים והיא אינדיקטור טוב בדרך כלל לתחתית מקומית.
אגב, וורן באפט ואדי לאמפרט, שניים ממשקיעי הערך הגדולים בעולם, רוכשים בחודשים האחרונים מניות פיננסים בכמויות גדולות למדי (באפט אוהב בעיקר את וולס פארגו (WFC), אמריקן אקספרס (AXP) ובנק אוף אמריקה (BAC) ) והרכישה של קרן ההשקעות של אבו דאבי בסיטיגרופ מחזקת את האמון של המשקיעים הגדולים בעולם במניות הפיננסים בארה"ב.
גם הסביבה הטכנית משתפרת. לאחר ארבעה ימי עליות רצופים במדדי הדאו ג'ונס וה-S&P 500 עברו מדדי ה-MACD בשניהם לצד החיובי. גם בנאסד"ק ה-MACD עבר לאותת על עליות, למרות הירידה הקלה ביום שישי. בתל-אביב המגמה נראית כרגע מהוססת יותר, אם כי המשך עליות בניו-יורק ישפיע כמובן לחיוב גם על השוק המקומי. גם מדד ה-CMF בדאו ג'ונס, בנאסד"ק וב-S&P 500 חזרו לצד הירוק.
גם בתל-אביב נוצרו הזדמנויות קניה לטווח הארוך. במניות הנדל"ן, למשל, מתוך 120 חברות נדל"ן כ-30 חברות נסחרות מתחת להונם העצמי ביניהן חברות גדולות ומוכרות. לפני כחצי שנה, מנגד, היו בקושי 5 חברות שנסחרו מתחת להון. בסקטור הפיננסים, השוק הגיב בחיוב לדוחות של לאומי ודיסקונט בסוף השבוע שעבר. גם במניות היתר המובילות נרשם שינוי מסויים במגמה בימים האחרונים, כשחלק ניכר מהן רשמו עליות רציפות בשבוע שעבר.
בשורה התחתונה: יש סיכוי טוב שהמגמה החיובית תימשך גם בימים הקרובים ובחודשיים הקרובים. במשחק ההשקעות תמיד צריך להיות במקום בו יש את מירב הסיכויים להרוויח (בסיכון נמוך ככל האפשר..). כעת זה נראה שאפשר להתחיל לצאת מהבונקר ולחזור להשקעה במניות.