ב-6 בנובמבר המלצנו כאן לקנות את סלקום, לאחר שהמניה פרצה לשיא חדש במחזור גבוה. היה זה לאחר שסלקום (CEL) זינקה ב-7.8% למחיר שיא של 27.86 דולר במחזור גבוה פי 3 מהממוצע שלה בחודשים האחרונים. מצב זה הוא כמעט אידיאלי לכניסה למניה מבחינה טכנית, שכן ההסתברות שהמניה תמשיך לטפס לאחריו היא גבוהה ביותר (בהנחה שהשוק כולו לא דובי כמובן).
ואכן, לאחר מכן המשיכה סלקום להתקדם והוסיפה לערכה עוד 26% בארבעה שבועות כך שמי שעקב אחרי ההמלצה יכל לרשום רווח נאה. בימים האחרונים, עם זאת, נכנסה המניה למהלך של תיקון-התגבשות, וירדה משיא תוך יומי של 35 דולר למחיר נוכחי של 30.43 דולר.
"גלובס" דיווח ביום חמישי כי בהנהלת בנק לאומי החליטו לממש כמות גדולה ממניות סלקום. הבנק מכר ביום חמישי מניות של החברה, באמצעות UBS . לאומי, שהחזיק בכ-5% ממניות החברה, מכר כמחצית מאחזקתו בחברה וזאת תוך גריפת רווח הון גבוה לאחר שקנה את המניות לפני כשנה במחיר נמוך משמעותית.
סלקום ריכזה בתל-אביב ביום חמישי מחזור של כ-171 מיליון שקל ובניו-יורק 599 אלף מניות, כ-18.5 מיליון דולר. "גלובס" דיווח עוד כי היקף ההפצה עשוי להגיע בסך הכול לכ-250-300 מיליון שקל. האם כדאי ללכת בעקבות לאומי ולצאת מסלקום?
מי שנמצא מחוץ למניה קל לו יותר, תמיד, לנתח אותה באופן אובייקטיבי ככל שניתן. וכאחד שכזה, לא הייתי קונה היום את המניה, לפחות עד שהיא לא תמצה את הליך ההתגבשות והתיקון ועד שהאינדיקטורים המרכזיים ישתפרו. מדד ה-RSI נמצא בנסיגה רציפה כמעט בימים האחרונים והוא נפל לכ-48 נק', ה-CMF נכנס לטריטוריה שלילית כבר בסוף החודש שעבר וגם הוא ממשיך לרדת בינתיים. גם ה-MACD שלילי. כך שגם אם הייתי מחזיק היום מניות סלקום הייתי נוטה לממש את האחזקה.
היה כבר מי שאמר שכל יום בו אנו ממשיכים להחזיק במניות שיש לנו למעשה החלטנו באותו יום לקנות אותם. אחרת, צריך לממש אותם ולחכות להזדמנות כניסה טובה יותר.