לבית ההשקעות תמיר פישמן יש שני בעלי בית – דני פישמן ואלדד תמיר. כל אחד מכהן כמנכ"ל משותף. שני הקודקודים האלו התראיינו לאחרונה לתקשורת ודיברו על מצב השוק ומסתבר שכל אחד מהם חושב אחרת – אחד חושב – המיתון כבר כאן, השני חושב אין מיתון. זה לגיטימי, חשיבה עצמאית היא מבורכת, אבל, לכל הרוחות, מה האסטרטגיה של הבית.
ואולי זה בדיוק העניין – זאת אסטרטגיה מנצחת, כי תמיד אחד מהם יהיה צודק.
זה התחיל ב-6 בינואר במקביל לירידות חדות בוול-סטריט. אלדד תמיר אמר אז לדה-מרקר: "איננו בתקופת מיתון, אלא בתקופת פחד. אני מאמין שהשוק ימשיך להיות תזזיתי בחודשים הקרובים. השוק יגיב בהיסטריה לכל נתון שלילי ופחות לנתונים חיוביים....בסך הכל זוהי הזדמנות קנייה למניות שחוטפות כתוצאה מההיסטריה. חשוב מאוד בתקופות כאלו להתעלם מהמקרו ולבחון את המיקרו - את החברות עצמן - ולהבין שרווחים עושים כשכולם פסימים. סך הכל, אנו מאמינים שהשנה תהיה חיובית והורדת הריבית הצפויה רק תעזור".
קראתם, הפנמתם. ובכן, השותף – דני פישמן אומר ב-16 בינואר לדה מרקר -" הכלכלה האמריקאית בצרות - סאבפריים, נדל"ן, אשראי, צרכנות, גירעון ואינפלציה, ואין שם תוכנית כלכלית אמיתית מלבד הורדות ריבית, וזאת התוצאה. בישראל כל מי שתולה זאת בתנועות הון ואקזיטים טועה - רוב הכסף שמומש באקזיטים נשאר בדולרים ולא מומר לשקלים, וחלק גדול ממנו אף נשאר בחו"ל".
פישמן ממשיך גם היום (22 בינואר) ואומר בגדול – זה מיתון. הנה - "הפתיחה הסוערת לרעה של 2008 בשווקי ההון בארה"ב יחד עם מספר אינדיקטורים כלכליים נוספים המעידים על המיתון השורר בארה"ב עשויים להוביל לירידה חדה בריבית.הבנק הפדרלי צריך להודיע ב- 31 בינואר על שיעור הריבית. ישנו כמעט קונצנזוס על הורדה של 0.5% אבל ישנה סבירות שהבנק הפדרלי יקצץ את הריבית ב- 0.75% ואולי אף ב- 1.0% ! קיצוץ של 0.50% משרת היטב יותר את הבנק הפדרלי ומשאיר לו גמישות גדולה יותר במחצית הראשונה של 2008 אך השוק המוכה מצפה ליותר, לפחות ל- 0.75% והלחץ גדל בכוון זה".
לסיכום, אחד אומר מיתון השני אומר הזדמנות. אם אתם מבולבלים תחשבו מה עובר בראש של המשקיעים בקרנות הנאמנות שלהם.