לאחר תיקון חד למעלה שנרשם אתמול בבורסה של תל-אביב צפוי היום המסחר להמשיך ברמת תנודתיות גבוהה יחסית. עם זאת, השוק נמצא למעשה בעמדת המתנה – לדוח ועדת וינוגרד שיפורסם לאחר סיום המסחר, ולהודעת הפדרל ריזרב בנוגע לריבית בארה"ב, שתפורסם לקראת סיום המסחר בניו-יורק היום.
אתמול הסתיים המסחר בבורסה של ת"א בעליות חדות של כ-2.6% במדדי ת"א 25 ות"א 100. מחזור המסחר היה כ-1.94 מיליארד שקלים.
בניו-יורק נמשך אתמול התיקון למעלה, יום שני ברציפות של עליות. לפני פתיחת המסחר דווח על עלייה חדה בשיעור של 5.2% בהזמנות למוצרים בני קיימא. נתון זה והמשך פרסום דו"חות טובים מן הצפוי משורה של חברות מובילות תרמו לעליות. המסחר הושפע גם מאישורה של תוכנית החירום הכלכלית בקונגרס.
מדד הדאו ג'ונס סגר בעליה של 0.78% לרמה של 12,480.30 נקודות ומדד הנאסד"ק סגר בעליה של 0.35% לרמה של 2,358.06 נקודות לאחר שבמשך מרבית שעות המסחר שהה בצד האדום ולקראת הסיום דילג לירוק.
בבורסות אסיה המשקיעים לא מתרשמים מעוד יום חיובי בניו-יורק והמדדים המובילים שם נסוגים ב-1%-2% כעת.
הדולר בינתיים מתקן מעט למעלה לאחר הנפילה של אתמול ונסחר כעת ברמה של 3.644 שקלים.
בין המניות הישראליות רשמה טבע עליה של 0.9% ל-44.39 דולר ואילו אורכית זינקה ב-24.5% ל-6.30 דולר. סרגון תיקנה במשהו את הנפילה של שלשום וסגרה בעליה של 5.4% ל-9.04%.
מניית המלט תמשיך לרכז עניין, לאחר שזינקה אתמול 11.7% למחיר של 41.7 שקל, המבטא לחברה שווי של 530 מיליון שקל, על רקע כוונת דיסקונט השקעות המחזיקה 44.8% מהחברה למכור את אחזקותיה. דיסקונט השקעות דיווחה שלשום על התקשרות עם בנק השקעות בינלאומי שיחפש רוכשת פוטנציאלית, אבל האמת שיש כמה מועמדות טבעיות.
"להערכתנו, ה"חשודים המיידיים" לרכישה פוטנציאלית של השליטה בהמלט, הם שני מתחריה הענקיים מארה"ב - Swagelok ו-Parker Hannifin" מעריך יואב בורגן מלידר שוקי הון, "Swagelok היא ככל הנראה השחקנית הגדולה ביותר בעולם בתחום פעילותה של המלט, עם מכירות משוערות של מעל 1 מיליארד דולר בשנה. Swagelok היא חברה פרטית. פרקר (PH) היא קונגלומרט תעשייתי בעל מחזור שנתי כולל של כ-12 מיליארד דולר. מכירותיה של Parker בתחום הרכיבים למערכות הולכת נוזלים וגזים (הן עבור התעשייה התהליכית והן עבור תעשיית המוליכים למחצה), נאמדות במאות מיליוני דולר בשנה. למיטב ידיעתנו, בעבר כבר בחנה Parker אפשרות לרכוש את השליטה בהמלט.
"מחיר היעד שלנו עומד על 46 שקל, כ-15% מעל מחיר השוק הנוכחי. אם לוקחים בחשבון פרמיית שליטה, אזי רכישת שליטה פוטנציאלית בהמלט עשויה להתבצע לפי מחיר מניה מקסימאלי של 50-55 , דהיינו לפי שווי שוק מרבי של 190-210 מיליון דולר".