נמשכת מגמת העליות החדות במחירי הסחורות החקלאיות, בעקבות ביקושים חזקים וחששות מהמשך ירידה במלאים ברחבי העולם ופגיעה ביבולים עקב תנאי מזג אוויר קשים. החוזים על החיטה, הסויה והתירס מטפסים לשיאים חדשים, מה שעשוי להביא לגל נוסף של עליות במחירי מוצרי מזון רבים בארץ ובעולם.
מחיר חוזה למארס של בושל חיטה רושם עליה מקסימלית יומית של 30 סנט, 2.9%, ל-10.8025 דולר. הערכות הן שמלאי החיטה בארה"ב צפוי להצטמק בכ-25% בשנה שתסתיים ב-31 במאי, לעומת השנה הקודמת ובקנדה צפויה ירידה של כ-30% במלאים. בעולם כולו ההערכות הן שמלאי החיטה ירד לכ-111 מיליון טון, הרמה הנמוכה ביותר מאז 1978.
לנוכח הגידול העצום בביקושים ממשיכים החקלאים בצפון אמריקה ובעולם כולו להגדיל את השטחים הנזרעים, מה שמגדיל גם את הביקושים לדשנים וחומרי הדברה, מגמה ממנה נהנות כיל ומכתשים אגן הישראליות. השנה נרשמה עליה של כ-66% בהיצע החיטה בארצות הברית, מה שכאמור לא מונע את עליית המחירים החדה.
חוזה למארס על סויה מוסיף אף הוא 2.9% לשיא של 13.62 דולר לאחר שבמהלך המסחר זינק ל-13.73 דולר לבושל והתירס עולה ב-2.2% ל-5.21 דולר לבושל. חוזים אלה נסחרים בבורסת הסחורות בשיקגו. התירס רושם שבוע תשיעי ברציפות של עליה. ב-2007 רשם התירס עליה של 17%, בעקבות גידול חד בביקושים, גם על רקע ייצור אתנול. הסויה עלתה מתחילת 2008 ב-12% לאחר זינוק של 78% ב-2007.
אנליסטים בשיקגו ציינו כי עליית מחירי התירס והסויה קשורה לעליית מחיר החיטה. בהנחה שה"ראלי" במחיר החיטה יימשך, הרי שגם הסויה והתירס צפויים ככל הנראה להמשיך ולעלות.
כאן הזהרנו לפני כחודשיים מההשלכות של המשך העליה במחירי הסחורות החקלאיות על הבורסות. המגמה הזו מסוכנת ומפחידה הרבה יותר מעליית מחיר הנפט, שכן הביקוש למזון הרבה יותר קשיח ומלבד ההשפעה האינפלציונית שלו יש גם השפעה מרחיקת לכת על ציבור עצום של אנשים בארץ ובעולם הנגררים למלחמת השרדות יומיומית. מכאן הדרך מתקצרת לחוסר יציבות חברתית במדינות רבות בעולם. בינתיים, שינוי במגמה עדיין לא נראה באופק כך שכדאי לכל משקיע להיערך בהתאם, אם עדיין לא עשה כן .