המצב הבטחוני ההולך ומדרדר בדרום, חולשת הדולר והדוחות הכספיים, בניו-יורק ובתל-אביב, ימשיכו להשפיע על המסחר בבורסה המקומית היום וככל הנראה גם במהלך השבוע. זאת, לאחר שביום חמישי הסתיים המסחר כשמדד ת"א 25 נסוג ב-1.02% לרמה של 1057.64 נק'.
בניו-יורק נרשמה מגמה מעורבת ביום שישי. עליות בולטות נרשמו במגזרי האנרגיה, הטכנולוגיה והמתכות (בעיקר מניות הזהב) למול ירידות חדות בפיננסים ובמניות המחזוריות (מושפעות מהמחזוריות בעסקים וצפויות להפגע יותר מההאטה-מיתון בארה"ב). מדד הדאו ג'ונס נסגר בסיום בירידה של 0.53% לרמה של 12,182.13 נקודות ואילו מדד הנאסד"ק עלה 0.52% לרמה של 2,304.85 נקודות.
בסיכום שבועי רשמו המדדים המובילים בניו-יורק ירידות חדות: הנאסד"ק איבד 4.5% ואילו הדאו ג'ונס נפל ב-4.4%.
הדולר חזר לרדת בחדות מול השקל ביום שישי: בסיום המסחר נקבע שערו היציג בירידה של 1.2% לרמה של 3.611 שקלים והשלים ירידה של כ-6.1% מתחילת השנה. לאחר שבשבוע שעבר נפגשו ראש הממשלה, שר האוצר, נגיד בנק ישראל וראשי ההסתדרות והתעשיינים לדיום בהתחזקות השקל מול המטבעות המרכזיים (שהסתיים בלא כלום), מדווח הבוקר "ידיעות אחרונות" כי יו"ר ועדת הכספים, סטס מיסז'ניקוב, יוזם אף הוא דיון מיוחד בעקבות התחזקות השקל.
מיסז'ניקוב אמר כי "ישנה סכנה ששער הדולר הנמוך יהרוס את כל מה שהשגנו. צריך להציל את התעשיות המוטות יצוא, ובכך להציל את העובדים מפיטורים, להציל את המשק מפני ירידה בתוצר ולהציל את קופת המדינה מפני ירידה בהכנסות ממיסוי". הוא מתכוון להציע שלוש חלופות מרכזיות לסיוע ליצואנים הקטנים: הקדמת ההפחתה במס החברות, להחזיר לתוקף את תקנות הפחת המואץ או סיוע ממשלתי נקודתי לעסקים שנקלעו לקשיים.
במקביל, דה-מרקר מדווח הבוקר כי שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ועופר עיני, יו"ר ההסתדרות, מתכוונים לפעול בכנסת במטרה לשנות את חוק בנק ישראל. החוק החדש שהם מכוונים אליו יאלץ את בנק ישראל להתחשב גם בגורמים כמו תעסוקה וצמיחה מלבד השמירה על רמת אינפלציה יציבה. ספק רב אם הם יצליחו להשפיע מכיוון שראש הממשלה אולמרט ושר האוצר בר און מתנגדים למהלכים מעין אלה ותומכים ללא סייג בנגיד בנק ישראל, סטנלי פישר, אבל יש למהלך את התהודה שלו וכאן נמצאת החשיבות המרכזית שלו, בהשפעה על דעת הקהל ודעתם של חברי הכנסת.
בניו-יורק, כאמור, נרשמו עליות חדות במניות הזהב. באריק (ABX) בלטה בעליה של 4.1%, רנגולד (GOLD) עלתה 7.7% ויאמנה (AUY) זינקה ב-5.5%. מדד הריטים (REIT) בלט בירידה של 3.2%. אקוויטי-וואן (EQY) הנמצאת בשליטת גזית-גלוב, נפלה ב-4.8% ל-22.47 דולר כך שמניית גזית-גלוב צפויה להגיב היום ולרדת בחדות.
במניות הישראליות בלטה אורכית בעליה של 8.4% ופתחה פער ארביטראז' חיובי של כ-7.4%, בפרטנר פער של 2.2% לאחר עליה של 4.8%, בפריגו פער של 2.5%, בסרגון 3%, בטבע 1%, בלופניקס 2.8%; מנגד, באלווריון פער שלילי של 3.8%, בטאואר 4.3% וברדוויז'ן 3.7%.