המשקיעים הישראליים המעוניינים לגוון ולהשקיע בשווקים המתפתחים שמעבר לארה"ב ואירופה נחשפים בעיקר לשוקי המניות של סין, הודו, רוסיה ואמריקה הלטינית. המשקיעים המתוחכמים יותר ואלה המעוניינים בפיזור גלובלי נרחב יותר, המצמצם באופן משמעותי את הסיכון הגלום בהשקעה במניות, מזרימים חלק מכספם גם לשווקים הקטנים יותר והמסוקרים פחות, כמו אלה של ווייטנאם, מקסיקו ואחרים.
אחד השווקים האטרקטיביים ביותר להשקעה כיום הוא שוק המניות של טאיוואן. בניגוד לשוק המניות הסיני, שזינק במאות אחוזים בשנתיים האחרונות (מדד המניות של בורסת שנחאי קפץ ב-400% מתחילת 2006) רשם השוק של טייפה עליה מתונה יחסית של 40% בתקופה זו. בניגוד לסחרחורת ולפחד ממפולת המאפיינים כיום את ההשקעה בשוק הסיני, השוק שבאי הגדול שמעבר לים הרבה יותר משוכלל, מתקדם וגם "חסין" יותר למפולות. כנראה בגלל שהמשקיעים בטייפה כבר חוו על בשרם כמה מפולות ותיקונים לא קלים בדרך למעלה, בעיקר בשנת 1990 ובשנים 2000-2001. בתקופה זו (האחרונה) קרס מדד המניות בטייפה ביותר מ-60%. השוק הסיני, מאידך, עדיין לא חווה מפולת קשה מסוג זה וקיים סיכוי גבוה שהיא תגיע בשנים הקרובות (אף אחד כמובן לא יודע בדיוק מתי ).
שוק המניות בטייפה נסחר כיום במכפיל צפוי ל-2007 של 13 ויחס PEG (מכפיל היסטורי מחולק בתחזית צמיחת הרווח למניה בשנה הקרובה) של 0.7 בלבד. זאת לעומת מכפיל 30 ו-PEG של 1.4 בשנחאי ומכפיל 18 ו-PEG של 1.3 בשוק המניות של טוקיו. בהונג קונג עומד כיום המכפיל על כ-20 וה-PEG על כ-1.1.
אגב, בשווקי אירופה המניות הרבה יותר יקרות על פי יחס המדידה הזה. בפאריס נסחר השוק במכפיל של 15 ו-PEG בסביבות 2 ואילו בלונדון 15 ו-1.5 בהתאמה.
זאת ועוד, שלטונות סין מתחילים אט אט (בלית ברירה) לפתוח את הדלת למשקיעים סיניים המעוניינים לנתב חלק מכספם אל מעבר לים. עד ל-20 באוגוסט לא יכלו אזרחי סין להשקיע במניות מחוץ למדינה ומאז הם יכולים להשקיע בשוק נוסף – זה של הונג קונג. התוצאה: מדד ההנג סנג זינק בחודש האחרון בכ-30%. ייתכן שהשוק הבא שהסינים יוכלו להשקיע בו יהיה זה של טאיוואן. מנגד, גם למתיחות בין שתי המדינות (סין כידוע מסרבת להכיר בריבונות הממשל בטייפה) יש כנראה חלק במכפיל הנמוך של המניות שם.
משקיע המעוניין להשקיע חלק קטן מכספו בטאיוואן יכול לרכוש בשווקי ניו-יורק 2 קרנות סגורות הנסחרות בשוק בדיסקאונט של 11% ו-13% לערך הנכסי הנקי שלהן (NAV). הראשונה תחת הסימבול TWN והשניה TFC. ניתן גם להשקיע ישירות בתעודות של חברות הנסחרות בניו-יורק, בעיקר בתחום המוליכים למחצה, כגון ASX, TSM ו-SPIL. על ידי גיוון ופיזור תיק ההשקעות ניתן להשיג תשואות שוות או עודפות ברמות סיכון נמוכות בהרבה.