הנחושת מפגינה עוצמה. הבוקר רשם חוזה למאי עליה של 0.7% וכעת עבר להסחר בירידה קלה של 0.2% ל-3.825 דולר לפאונד. בניגוד לנפילות במחירי סחורות אחרות, הנחושת הפגינה עוצמה יחסית בשבועות האחרונים, ומחיר החוזה תיקן למטה בכ-4.2% בלבד משיא של 4 דולר בתחילת מארס למחירו הנוכחי.
הזהב נפל באותה תקופה בכ-11% והכסף, התנודתי יותר, רשם ירידה של כ-14%.
הנחושת מפגינה עוצמה יחסית על רקע ביקושים חזקים ממקורות רבים, כשמיגזר התשתיות במדינות המתפתחות כגון סין, הודו, רוסיה וברזיל, מוביל את הביקושים. ממשלות המדינות המתפתחות, וגם המפותחות, עומדות להשקיע טריליוני דולרים בתשתיות בשנים הקרובות ובנחושת עושים שימוש כמעט בכל מקום.
סין היא הצרכנית הגדולה בעולם של נחושת. ב-2007 צרכה סין כ-9 מיליארד פאונד נחושת, עליה של 9% לעומת 2006 (קילו שווה ל-2.2 פאונד כך ש-9 מיליארד פאונד הם כ-4.1 מיליארד קילו).
בנוסף למיגזר התשתיות, בנחושת עושים שימוש מאסיבי בתעשיות שונות, כגון מכוניות ומטוסים. כך שגם מכיוון זה צפוי הגידול בביקושים במדינות המתפתחות לתרום את שלו לצד הביקוש. המיתון בארה"ב ובמדינות מפותחות נוספות אמנם פוגע בביקוש משם, אולם הגידול במדינות המתפתחות גבוה יותר.
במכונית ממוצעת יש כ-23 קילו נחושת כך שהגידול העצום בביקוש למכוניות חדשות בסין, הודו, ברזיל ומדינות אחרות עושה את שלו.
מנגד, המלאי העולמי מצומצם למדי. המלאי בשלושת הבורסות הגדולות בעולם למסחר בסחורות ירד לכ-3.5 ימי צריכה עולמיים לעומת ממוצע של 4.9 ימי צריכה ב-2007 (על פי נתונים שנלקחו מבלומברג).
בחמש השנים האחרונות זינק מחיר הנחושת פי 5 וברבעון הראשון של השנה רשם עליה 27%. מרבית האנליסטים המסקרים את הנחושת מעריכים כי מחירה ימשיך לעלות, עקב הביקושים החזקים בעיקר. מבחינה טכנית פריצה של מחסום ה-4 דולר לפאונד תאותת "קניה".
במחירי הזהב והכסף נרשמות כעת עליות קלות. חוזה ליוני על הזהב רושם עליה של 0.4% ל-940 דולר לאונקיה וחוזה על הכסף עליה של רבע אחוז ל-17.98 דולר לאונקיה.
מלבד השקעה ישירה בנחושת באמצעות חוזים הנסחרים בבורסת שיקגו, אפשר להשקיע בנחושת בצורה עקיפה באמצעות תעודות סל וקרנות נאמנות שונות המשקיעות בסחורות.