מחיר הנפט ממשיך לטפס במסחר היום. הסיבות העיקריות הפעם: מתקפות על צינור נפט בניגריה ועל מיכלית יפנית ליד תימן מעלות את מפלס העצבנות בשווקים ודחיית שרי אופ"ק בקשות של יפן ובריטניה להעלאת תפוקה. אנליסטים העריכו שאופ"ק פשוט אינו מסוגל להעלות תפוקה במידה משמעותית, ואת מעט הרזרבות שנותרו לו הוא שומר לימים של משבר אמיתי.
חוזה למאי על נפט גולמי קל רשם עליה של 0.6% ל-117.40 דולר לחבית במהלך המסחר אולם נחלש לאחר מכן ל-117 דולר. מחירי הנפט זינקו ב-6% בשבוע שעבר ורשמו עליה של 77% ב-12 חודשים.
בשבועות האחרונים הולכים ומתרבים הסימנים כי העולם הגיע לשיא תפוקת הנפט שלו, וכל הפרעה קטנה בביקוש מעלה את המחירים. בנוסף, אזורים רבים בעולם חסומים היום בפני חברות הנפט הגדולות כך שלא נותר יותר נפט "זול". עלויות ההפקה הולכות ועולות. נראה שהתקווה הגדולה של יבואניות הנפט הגדולות (ארה"ב, אירופה, סין ויפן) נמצאת כעת בברזיל וקנדה, שם עדיין יש מאגרי נפט עצומים אלא שעלויות הפקתם גבוהות ויעברו עוד כמה שנים עד שהכמויות שיספקו השדות החדשים שהתגלו בברזיל ואלה שנמצאים במערב קנדה ידבירו את הגידול בביקושים.
גורו האנרגיה טי-בון פיקנס אמר לפני כמה ימים באוניברסיטת ג'ורג'טאוןכי טעה כשחשב שמחיר הנפט צפוי לרדת, וכעת הוא צופה כי מחיר הנפט ימשיך לעלות. "אני נמצא בפוזיציית לונג, לא שורט", אמר פיקנס.
פיקנס העריך כי מחיר הנפט ימשיך לעלות עד לרמה של 150 דולר לחבית. לדבריו, תפוקת הנפט העולמית לא תעלה על 85 מיליון חביות ליום, בשל הירידה בתפוקה של בארות נפט קיימות. "שוק הנפט העולמי מספק רק 85 מיליון חביות ביום, ואני לא חושב שניתן לעלות על רמה זו", אמר פיקנס.
אגב, על הערכה זו חולקים מומחים רבים אולם כפי שציינתי קודם, יעברו לפחות כמה שנים עד שניתן יהיה להפיק נפט בכמויות של כמה מיליוני חביות ליום משדות חדשים. בינתיים תפוקת השדות הגדולים שקיימים הולכת ונחלשת.
במחירי הזהב והכסף נרשמת מגמה מעורבת. הזהב למאי רושם עליה של 0.4% לרמה של 919 דולר לאונקיה וחוזה על הכסף נסחר בירידה של 0.3% ל-17.76 דולר לאונקיה.