התחזקות הדולר ממשיכה להשפיע על מחירי הסחורות, אם כי הקורלציה הגבוהה יחסית ששררה בחודשים האחרונים בין החלשות הדולר להתחזקות מרבית הסחורות צפויה להחלש ככל הנראה בשנה הקרובה. המסחר בכל סחורה מושפע מהרבה גורמים נוספים מלבד היחס דולר-אירו (למשל) ובנוסף, כל סחורה נעה בקצב שלה ובכיוונים מנוגדים לסחורות אחרות לא מעט פעמים.
הנפט ליוני נחלש ב-0.6% ל- 111.85 דולר לחבית ומשלים ירידה של 6.6% מהשיא שסימן בשבוע שעבר, 119.93 דולר. הזהב נחלש בעוד 0.2% ל-851 דולר לאונקיה ואילו הכסף מתייצב באיזור 16.20 דולר לאונקיה.
בסחורות החקלאיות המגמה מעורבת. החיטה רושמת עליה קלה ל-7.929 דולר לבושל ואילו חוזה ליולי על האורז, שנפל אתמול בעוד 5.3% ל-20.63 דולר ל-100 פאונד, נסחר ביציבות. האורז נפל ב-17.7% מהשיא שסימן ב-24 באפריל .
בתחילת השבוע כתבנו כאן כי "החוזה על האורז צפוי ללכת בקרוב מאוד בדרכם של החוזים על החיטה והסויה, ולרשום ירידה של 15%-20% לפחות מהרמה הנוכחית. כמובן שקשה מאוד להעריך היכן בדיוק נמצאת הפסגה (המקומית..) אבל כשההיסטריה והפאניקה בשיאם, כשמהדורות החדשות והכותרות בעיתונים ובאתרי האינטרנט מדווחות ללא הרף על העליה החדה במחיר, זה כנראה האיתות הברור ביותר שהגענו לפסגה.
"המקצוענים", מנהלי ההשקעות בקרנות הגידור, בקרנות ה"פרייבט אקוויטי" ושאר המשקיעים המוסדיים למיניהם יודעים את זה היטב, ובעצם כל משקיע צריך לדעת את זה – כשכולם מדברים על משהו ללא הרף, כשהפאניקה (או האופוריה) בשיאה, זה הזמן לקחת את הרווחים ולברוח. ובודאי שלא להכנס להשקעת "לונג"... החוזה צפוי לתקן ככל הנראה לרמה של 17-19 דולר בחודשים הקרובים".
לא התכוונו להמליץ למישהו לבצע פעולה כזו או אחרת אלא פשוט להדגיש את העובדה שכאשר כל העולם מדבר ללא הפסקה כמעט על העליה החדה במחיר האורז, ועל סמך נסיון העבר, זה ככל הנראה סימן ברור מאוד שהגענו לפסגה מקומית. יכול מאוד להיות שבעוד שנה או שנתיים מחירי החיטה והאורז יהיו גבוהים ב-50% או 100% ממחירם היום, אבל בטווח הקרוב יותר, העסק צריך להרגע. זה הכול.
הכתבות באתר בורסה–פלוס הינן אינפורמטיביות בלבד, ואינן מהוות הצעה לקנייה או מכירה של מניות כלשהן, סחורות או מטבעות.
כמו כן אין לראות בכתבות תחליף לייעוץ אישי המתחשב בצרכיו ונתוניו האישיים של כל משקיע.