המסחר בסחורות ממשיך לרכז עניין רב. הסיפור המרכזי של אמש היה המסחר בנחושת. אתמול זינק החוזה על הנחושת בתוך דקות ב-12% ל-4.26 דולר, ככל הנראה על רקע טעות של אחד הסוחרים, אולם לאחר מכן נפל חזרה ל-3.9475 דולר בסיום המסחר. עדיין מדובר בעליה יומית של 3.3%.
רמת ה-4 דולר ממשיכה עדיין להוות התנגדות משמעותית כשמיום ליום נראה שהסבירות לפריצתה צפונה הולכת ומתגברת. פעילים בשוק אמרו לבלומברג כי העובדה שהבורסה הגדולה בעולם למסחר בנחושת בלונדון, LME , היתה סגורה אתמול, תרמה לכך שמחזורי המסחר היו נמוכים יחסית ולתנודתיות הגבוהה. בנוסף, ייתכן שפוזיציות שורט נסגרו במהירות ותרמו את שלהם לעליה החדה.
הנחושת מפגינה עוצמה יחסית בחודשים האחרונים לעומת מתכות אחרות, על רקע ביקושים חזקים ממקורות רבים, כשמיגזר התשתיות במדינות המתפתחות כגון סין, הודו, רוסיה וברזיל, מוביל את הביקושים. ממשלות המדינות המתפתחות, וגם המפותחות, עומדות להשקיע טריליוני דולרים בתשתיות בשנים הקרובות ובנחושת עושים שימוש כמעט בכל מקום.
סין היא הצרכנית הגדולה בעולם של נחושת. ב-2007 צרכה סין כ-9 מיליארד פאונד נחושת, עליה של 9% לעומת 2006 (קילו שווה ל-2.2 פאונד כך ש-9 מיליארד פאונד הם כ-4.1 מיליארד קילו).
בנוסף למיגזר התשתיות, בנחושת עושים שימוש מאסיבי בתעשיות שונות, כגון מכוניות ומטוסים. כך שגם מכיוון זה צפוי הגידול בביקושים במדינות המתפתחות לתרום את שלו לצד הביקוש. המיתון בארה"ב ובמדינות מפותחות נוספות אמנם פוגע בביקוש משם, אולם הגידול במדינות המתפתחות גבוה יותר. במכונית ממוצעת יש כ-23 קילו נחושת כך שהגידול העצום בביקוש למכוניות חדשות בסין, הודו, ברזיל ומדינות אחרות עושה את שלו. מלאי הנחושת העולמי, על פי נתונים המתפרסמים בלונדון, נמצא בשפל חדש מאז אוגוסט 2007.
בחמש השנים האחרונות זינק מחיר הנחושת פי 5 וברבעון הראשון של השנה רשם עליה 27%. מרבית האנליסטים המסקרים את הנחושת מעריכים כי מחירה ימשיך לעלות, עקב הביקושים החזקים בעיקר. מבחינה טכנית פריצה של מחסום ה-4 דולר לפאונד תאותת "קניה".
הנפט ממשיך לטפס, לאחר עליות חדות בשני ימי המסחר האחרונים על רקע חששות מהפרעות באספקה מעיראק וניגריה. חוזה ליוני על חבית נפט גולמי קל רושם עליה של 11 סנט ל-120.08 דולר במסחר באסיה. נתוני מאקרו כלכלה חיוביים בארה"ב, הפעלת בתי זיקוק חדשים בסין, תחילתה של עונת חופשות האביב והקיץ בארה"ב ואירופה כשמנגד חששות מהפרעות בצד ההיצע גורמים לעליות בנפט.
בזהב התהפכה המגמה והוא נסחר כעת ביציבות סביב 874.55 דולר לאחר ירידה ל-871.77 דולר קודם לכן במסחר באסיה. הכסף למסירה מיידית רושם עליה של 0.4% ל-16.78 דולר לאונקיה.
באורז נמשכת רגיעה יחסית. החוזה ליולי רושם ירידה של 0.4% לרמה של 20.90 דולר ל-100 פאונד במסחר בסינגפור. החיטה יורדת בחצי אחוז ל-8.05 דולר לבושל ואילו התירס רושם עליה של 1.2% לרמה של 6.01 דולר לבושל.