מחירי האורז והחיטה ממשיכים לרדת. נתונים חיוביים מארה"ב על גידולי האורז שם (ארה"ב היא היצרנית הרביעית בגודלה בעולם של אורז) מפילים את החוזה ליולי ב-4.1% ל-18.79 דולר ל-100 פאונד. החיטה יורדת ב-0.7% ל-7.54 דולר לבושל.
אתמול דיווח משרד החקלאות האמריקני כי 72% מיבולי האורז הם במצב מצוין, לעומת 65% בשבוע שקדם לו וכ-67% בשבוע המקביל בשנה שעבר. כ-94% מהיבולים כבר נזרעו בשבוע שהסתיים ב-25 במאי, לעומת 84% בשבוע הקודם וכ-97% בשנה שעברה.
אנליסטים באסיה ציינו כי בחודשים הקרובים יגיעו לשווקים יבולים בכמויות נכבדות ממזרח אסיה, כשהמגדלים ינסו לנצל את המחירים הגבוהים על מנת לסגור רווחים נאים.
לפני כחודש, בשיא ההיסטריה סביב עליית מחירי האורז, כתבנו כאן כי "החוזה על האורז צפוי ללכת בקרוב מאוד בדרכם של החוזים על החיטה והסויה, ולרשום ירידה של 15%-20% לפחות מהרמה הנוכחית. כמובן שקשה מאוד להעריך היכן בדיוק נמצאת הפסגה (המקומית..) אבל כשההיסטריה והפאניקה בשיאם, כשמהדורות החדשות והכותרות בעיתונים ובאתרי האינטרנט מדווחות ללא הרף על העליה החדה במחיר, זה כנראה האיתות הברור ביותר שהגענו לפסגה.
"המקצוענים", מנהלי ההשקעות בקרנות הגידור, בקרנות ה"פרייבט אקוויטי" ושאר המשקיעים המוסדיים למיניהם יודעים את זה היטב, ובעצם כל משקיע צריך לדעת את זה – כשכולם מדברים על משהו ללא הרף, כשהפאניקה (או האופוריה) בשיאה, זה הזמן לקחת את הרווחים ולברוח. ובודאי שלא להכנס להשקעת "לונג"... החוזה צפוי לתקן ככל הנראה לרמה של 17-19 דולר בחודשים הקרובים". סוף ציטוט. לעומת השיא לפני כ-5 שבועות מדובר בירידה של כ-25%.
כאן המקום להזכיר שמחירי הסחורות תנודתיים מאוד. ענקי השקעות כג'ים רוג'רס ורבים אחרים מעריכים שה"סופר סייקל" בסחורות עשוי להימשך עוד 10-12 שנים כך שייתכן והירידות האחרונות הן תיקון מתבקש לעליות החדות שקדמו להן. לאחר שמחירי הסחורות החקלאיות יתייצבו, כנראה שהחקלאים, המשקיעים, הסוחרים והצרכנים בכל העולם יקבלו את התשובה לשאלה אם הגידול בהיצע והשיפורים בטכנולוגיה ימתנו במידה משמעותית את העליה במחיר או שהסחורות יזנקו לשיאים חדשים.