הנדנדה נמשכת. בשבוע שעבר נרשמו עליות נאות בבורסות של ארה"ב, בעיקר בנאסד"ק, כשבשבוע שקדם לו האווירה היתה שלילית. כך, נראה שמדד הדאו ג'ונס מתחיל לפתח נטיה לנוע הצידה, וכך גם מדד ה-S&P 500 בעוד שהנאסד"ק עדיין נמצא במגמה חיובית. תל-אביב, כמובן, מושפעת גם מהמגמה בניו-יורק וגם בשוק המקומי נראה שמצטיירת לה מגמה צידית, כשהשוק מושפע מכוחות שונים הפועלים בכיוונים מנוגדים.
לאחר סיום עונת הדוחות הכספיים לרבעון הראשון ושני חודשים טובים צפוי יוני להיות רגוע יחסית, לפחות במה שנוגע לקצב זרימת נתונים לזירות ההפצה השונות.
לפני 10 ימים כתבנו כאן על מבנה עקום התשואה. הצצה נוספת לעקום הבוקר מלמדת שצורתו כמעט שלא השתנתה בשבוע האחרון. יש כמה תיאוריות מרכזיות שפותחו במהלך העשורים האחרונים לניתוח צורתו של עקום התשואות: תיאוריית הציפיות, תיאוריית העדפת הנזילות ותיאוריית הסגמנטציה הן המרכזיות שבהן ולא זה המקום להעמיק בנושא. בכל אופן, החל מאמצע 2006 ועד לאמצע 2007 העקום היה שטוח ואף יורד במקצת – על רקע הציפיות והורדות ריבית על ידי הפדרל ריזרב (שהגיעו זמן לא רב אחר כך, ובעוצמה).
החל מהרבעון השלישי של 2007 החל העקום לחזור אט אט לצורתו "הנורמלית", כלומר עולה משמאל לימין ובשבועות האחרונים הפך השיפור שלו לחד יותר. היום העקום מזכיר בצורתו את עקום התשואה בסוף 2002 – תחילת 2003, ומה שקרה בשנים שבאו אחר כך ידוע.
כמה מחקרים שנערכו ב-20 השנים האחרונות לימדו שמבנה עקום התשואה חוזה התפתחויות מאקרו כלכליות טוב יותר, לטווח של שנה עד שנתיים, מאינדיקטורים אחרים. בחמשת העשורים האחרונים היו 7 מיתונים בארה"ב, שלכולם קדם עקום שטוח או יורד משמאל לימין ורק ב- 1966 לא הגיע מיתון. מנגד, כשנה בממוצע לאחר תקופות בהן עלה העקום בחדות משמאל לימין רשם המשק האמריקני צמיחה בקצב גבוה יחסית. כך, מבנה העקום הנוכחי תומך למעשה בשוק המניות והוא, אולי, מספק את הסיבה העיקרית לכך שהשוק בניו-יורק לא נופל. ויש לו לא מעט סיבות להמשיך ולרדת...
כיל, שרשמה עליה חדה בשבוע שעבר לאחר פרסום דוח חזק מאוד, עשויה להמשיך לעלות היום בעקבות מגמה חיובית במניות הדשנים בסוף השבוע. כיל דיווחה על זינוק של 281% ברווח הנקי ל-347 מיליון דולר ברבעון הראשון של השנה. ההכנסות הרבעוניות עלו פי 1.7 והסתכמו ב-1.53 מיליארד דולר. התוצאות עלו בהרבה על התחזיות של מרבית האנליסטים המסקרים את החברה ומרביתם פרסמו המלצות "קניה" מעודכנות לאחר פרסום הדוחות.
במניות הדואליות הפערים שליליים בדרך כלל: באלווריון כ-10%, אופטיבייס 9%, אורכית 1.8%, גיוון 9%, נובה 8%, סרגון 3% רומפיוג'ן 9% , אודיוקודס 5.5% ובסלקום 1.8%. מנגד, בטבע פער חיובי של כ-2%, וריפון 5% ואלביט מערכות 1%.