הנפט ממשיך לתקן למטה היום. בשווקים ממתינים לפרסום נתוני המלאים בארה"ב בשעות הבוקר בניו-יורק, ובינתיים רושם חוזה ליולי ירידה של 0.7% ל-123.65 דולר לחבית. בינתיים מתרבים הסימנים כי למחירי הנפט והבנזין הגבוהים בארה"ב יש השפעה ממשית בכיוון של התמתנות בביקושים. מאסטרכארד דיווחה אתמול כי בשבוע שעבר נרשמה ירידה של 4.7% בהוצאות על בנזין בארה"ב לעומת השבוע המקביל בשנה שעברה.
גם יצרני המכוניות הגדולים, ג'נרל מוטורס בראשם, מצמצמים את ייצור כלי הרכב מסוג פנאי-שטח הצורכים כמויות גדולות של דלק, על רקע ירידה חדה בביקושים.
מאז תחילת 2007 זינק הנפט ב-125% מ-55 לכ-124 דולר לחבית (לפני כשבועיים נרשם שיא של 135 דולר). הסתכלות על הגרף ארוך הטווח של הנפט מלמדת שרמת התמיכה המשמעותית נמצאת ב-75-80 דולר כך שמחיר הנפט יכול לרדת בעוד 30% מרמתו הנוכחית ועדיין לא לשבור את המגמה ארוכת הטווח למעלה.
גורו ההשקעות באנרגיה, המיליארדר טי-בון פיקנס, אמר אתמול במסגרת ראיון בתשובה לשאלה האם ספקולנטים וקרנות גידור אחראים לזינוק במחיר הנפט: "זהו פשוט בזבוז זמן. אין דבר וחצי דבר בבסיס טענה זו, מאחר ולא היה מסחר מתמרן בנפט. יש בשוק הנפט העולמי היצע של 85 מיליון חביות נפט זמינות ליום, בעוד שהביקוש היומי עומד על כ-86.4 מיליון חביות נפט. על-כן, מחיר הנפט ימשיך לנסוק עד אשר נגיע לנקודת שיווי משקל בין ההיצע לביקוש".
השאלה הגדולה, כמובן, מתי יגיע האיזון והאם ההתמתנות בביקושים בארה"ב צפויה לאזן באופן משמעותי את הגידול האדיר בביקושים במדינות המתפתחות. נכון להיום ועל בסיס הנתונים הרבים המגיעים ממקורות שונים, העולם עדיין רחוק מאיזון. אמנם יש בבירור מגמה של צמצום בביקושים בכלכלות המפותחות, על רקע המחיר הגבוה וההאטה - מיתון המשפיעים על הצרכנים, אבל הגידול בביקושים בכלכלות המתפתחות עדיין גבוה יותר. כמובן שזה בלתי אפשרי לנבא היכן בדיוק יכול שינוי ממשי במגמה.
היום כאמור צפויים להתפרסם נתונים על מלאי הדלק בארה"ב, כשהצפי הוא לעליה של 825 אלף חביות לעומת השבוע הקודם.
הזהב ממשיך לרדת במקביל לנפט ועל רקע התחזקות הדולר. חוזה ליולי רושם ירידה של 0.3% ל-879.20 דולר לאונקיה.