בחודש מאי עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור גבוה של 0.7% והאינפלציה ב-12 החודשים החולפים מסתכמת ב-5.4% - רמה הגבוהה מגבולו העליון של יעד האינפלציה הרשמי של הממשלה ב-2.4%. האינפלציה השנתית (12 חודשים לאחור) תחזור אל תחומי היעד רק במחצית השנייה של שנת 2009. כך מעריכה הכלכלנית הראשית של בנק דיסקונט, נירה שמיר.
בנוסף, עליות המחירים שמקורן בחו"ל מוסיפות לגלוש למחירי שאר המוצרים ובאינפלציה השנתית במדד הליבה של מחירי הצרכן נרשמה בשלושת החודשים האחרונים האצה משפל של 0.6% בחודש פברואר ל-2% בחודש מאי. לפיכך, בנק ישראל צפוי להעלות את הריבית לחודש יולי לרמה של 3.75%. ריבית בנק ישראל צפויה להישאר ברמה של 3.75% עד סוף השנה .
עוד מעריכה שמיר כי מדדי יוני, יולי ואוגוסט צפויים לעלות ב-0.2%-0.3% בכל חודש וכי האינפלציה בכל 2008 תסתכם בכ-3.9%.
תחזית הצמיחה של דיסקונט לשנת 2008 נותרת ברמה של 3.9%, וזאת על רקע מגמות סותרות: הגידול בתוצר ברבעון הראשון בשיעור של 5.4%, מעבר להערכות המוקדמות, מחד, והשפעת הירידה הצפויה בקצב הצמיחה העולמי על המשק הישראלי, מאידך. בצד המקורות, צפוי היבוא להתרחב השנה בקצב מתון בהשוואה לשנה שעברה, זאת כתוצאה מההאטה הצפויה בצמיחה המקומית. באשר לשימושים, מלבד ההוצאה לצריכה ציבורית, כל יתר השימושים צפויים להתרחב בשיעורים נמוכים מאילו שנרשמו אשתקד.
למרות ההאטה בקצב הצמיחה, עדיין מדובר על צמיחה לנפש של כ-2%. בנוסף, יש לראות צמיחה זו על רקע ההאטה הגלובלית וקצבי הצמיחה הנמוכים הצפויים ברוב המדינות המפותחות. יתירה מכך, צמיחה בסדר גודל זה בעת האטה גלובלית מבטאת את החשיבות הרבה של תנאי הרקע (הטובים) בהם נמצא המשק בשנים האחרונות, אומרת שמיר.