לפני כשלושה חודשים פרסמנו כאן מאמר על מרטין וויטמן, אחד ממנהלי ההשקעות המוערכים בוול סטריט. וויטמן ביצע בשבועות האחרונים כמה פעולות קניה ומכירה ונכון להיום הוא (ביחד עם אחרים) ממשיך להאמין ב"איסוף מציאות" בעיקר במניות פיננסים, שנפלו בגדול בתשעת החודשים האחרונים. וויטמן מנהל את קרן הערך "ת'ירד אווניו" בהיקף של כ-14 מיליארד דולר. מאז הוקמה הקרן ב-1990 השיג תשואה שנתית ממוצעת של 16.83%.
פילוסופיית ההשקעה של וויטמן דומה לזו של וורן באפט: קנה והחזק עסק שאתה מבין את פעילותו ושנסחר בדיסקאונט עמוק לעומת השווי האמיתי שלו. בנוסף, ההנהלה צריכה להיות מוערכת כמובן והעסק חזק מבחינה פיננסית. מתי הוא מוכר ? כשיש שינוי בנתוני הבסיס של העסק, באיתנותו הפיננסית או כשהוא הגיע לרמת מחיר גבוהה מהערך הכלכלי האמיתי שלו.
כ-36.3% מנכסי הקרן של וויטמן מוחזקים כיום במניות פיננסים, לעומת 2% בלבד במניות טכנולוגיה, 0.2% במיגזר הבריאות, 4.5% בתעשיה, 1.7% במוצרי צריכה ו-6.9% במניות אנרגיה.
לוויטמן יש אחזקות גדולות במניות לג מייסון (סימבול LM), בה מחזיקים עוד הרבה מנהלי השקעות מובילים, MBIA (סימבול MBI), אמבק (ABK) , טלאבס (TLAB) , איי.די.אס (ADS), סי.איי.טי (CIT), MTG והבנקים קולוניאל ופדפירסט (סימבולים FFCO ו-COBK ).
אחזקות בולטות נוספות: רדיאן (RDN), סנט ג'ו (JOE), נבורס (NBR), אינטל (INTC) וסנקור (SU).
בשבועות האחרונים רכש וויטמן עוד מניות של MBIA (סימבול MBI), אמבק (ABK) , סנט ג'ו (JOE) וסי.איי.טי (CIT). כך שהוא ממשיך לאסוף מניות של חברות פיננסים ונדל"ן. במבטחת ההלוואות והאשראי MBI, שנפלה מ-67.7 דולר באוקטובר למחיר של 6.15 דולר כיום (קרוב מאוד לשפל של 12 חודשים) הגיע וויטמן לאחזקה של כ-23.15 מיליון מניות, כ-8.7% מהחברה. באמבק, שנפלה בשנה האחרונה מ-89 ל-2.07 דולר, מחזיק וויטמן כ-9.7 מיליון מניות והוא מופסד "על הנייר" כ-72%. כואב, אפילו שמדובר באחזקה של פחות מחצי אחוז מהפורטפוליו שלו. בכל מקרה, וויטמן לא היה רוכש עוד מניות אם לא היה מאמין בסיכוי ההשרדות וההתאוששות של החברות האלה.
וויטמן כאמור גם הגדיל את אחזקותיו בחברת הנדל"ן סנט ג'ו, שעיקר פעילותה במערב פלורידה והגיע לאחזקה של כ-7.4 מיליון מניות. מניית החברה נפלה בשלושת החודשים האחרונים ב-23% למחיר של 35.47 דולר. בקבוצת הפיננסים CIT הגיע וויטמן לאחזקה של כ-3.25 מיליון מניות והוא מופסד על ההשקעה בחברה כ-40%.
מנגד, צומצמו או נמכרו לגמרי האחזקות בחברות הנסחרות תחת הסימבולים הבאים: WTM, ALCO, PPDI, PSA, ACEL, ALEX, CTO, FAF, HAYN, ITG.
וויטמן ביצע בסך הכל בששת החודשים האחרונים עסקאות ב-16 מניות שונות, עליהן הוא מופסד נכון להיום כ-35%. וזה מוביל אותנו להערת אזהרה: וויטמן, כמו באפט ואחרים, רוכש מניות בעסקים שהוא מעריך כאמור כי הם נסחרים במחיר נמוך בהרבה לעומת הערך האמיתי שלהם. ואולם, מדובר על הטווח הארוך, מאוד. בטווח הקצר הם אינם מתרגשים (בדרך כלל) מירידות, אפילו חדות, כל עוד הם מעריכים שהעסק יציב וחזק ולכן בטווח הארוך (זה יכול להיות גם 10 שנים..) מחירו בשוק ישקף בסופו של דבר את הערך הכלכלי שלו.