מחירי הנפט ממשיכים לעלות, למרות הצהרות ערב הסעודית כי בכוונתה להגדיל את תפוקת הנפט. המתיחות בין ישראל ואיראן והתקפות על מתקני נפט בניגריה משפיעים יותר על המסחר, מציינים אנליסטים. מחיר החבית לאוגוסט מטפס ב-1.2% ל-136.91 דולר במסחר בלונדון.
סעודיה העלתה פעמיים את תפוקת הנפט בחודשיים האחרונים עד ל-9.7 מיליון חביות ביום, כמות שיא של 30 השנים האחרונות. אתמול הודיע שר האנרגיה הסעודי כי ארצו תהיה מוכנה להפיק יותר נפט אם המחירים ימשיכו לעלות. ההצהרות האלה, בנוסף להודעה כי קיימות תוכניות עתידיות להעלות את התפוקה ל-15 מיליון חביות ליום, לא משפיעות כאמור במיוחד על השווקים.
מומחי אנרגיה מודאגים כי במקרה של התלקחות צבאית, תסגור איראן את מיצר הורמוז המפריד בינה לבין חצי האי ערב. במיצר עוברים כ-40% מסחר הנפט העולמי. אנליסטים מעריכים כי מחירי הנפט צפויים לשבור שיא חדש בימים או בשבועות הקרובים ולטפס מעבר ל-140 דולר לחבית וככל הנראה גם מעבר ל-150 דולר.
נראה שקרנות גידור ושאר משקיעים מוסדיים מעדיפים לצמצם את ההימור על המשך עליית מחירי הנפט. פוזיציות לונג על חוזי נפט נטו, ההפרש בין הוראות לקניה ומחירה של הסחורה, נפלו ב-50% ל-12,534 חוזים, שפל של 16 חודשים בשבוע שהסתיים ב-17 ביוני. כך על פי נתונים שפרסמו בבלומברג.
התירס, בינתיים, ממשיך לתקן למטה. חוזה לדצמבר רושם ירידה של 2.3% לרמה של 7.38 דולר לבושל. תחזית לימים יבשים ב"חגורת התירס" במדינות אילינוי ואייוואה בארה"ב תומכת בירידת המחירים ועד שלא יתגבשו הערכות על מידת הנזק שנגרם בשטפונות האחרונים לא צפויים זעזועים בשווקים, מעריכים אנליסטים.
החיטה לספטמבר רושמת ירידה של 2.2% ל-8.66 דולר לבושל והסויה לנובמבר רושמת ירידה של 1.2% ל-14.91 דולר.