בבחינת המגמות בחשבון השוטף ובמאזן התשלומים כולו, נהוג להתמקד בזרמים הגדולים, כדוגמת חשבון הסחר בסחורות ושירותים. עם זאת, גם לסעיפים קטנים יחסית יכולה להיות השפעה ניכרת על המאזן הכולל. כך אומרת הכלכלנית הראשית של בנק דיסקונט, נירה שמיר, בסקירתה הדו-שבועית.
גורם כזה הוא הכנסות תושבי ישראל מהשקעות בחו"ל, אשר עמדו ברבע הראשון של השנה על 2.2 מיליארד דולר, והיו גבוהות מהעודף הכולל בחשבון השוטף שעמד על 1.1 מיליארד דולר. בהסתכלות רב שנתית, ניתן לראות מגמה ברורה של עליה בסעיף זה. הסיבה העיקרית לכך היא באופן לא מפתיע הגידול בהיקף נכסי תושבי ישראל בחו"ל, אשר הוכפלו מאז סוף שנת 2003.
להערכת כלכלני דיסקונט, היקף ההשקעות של ישראלים בחו"ל עדיין לא מיצה את עצמו. דבר זה נכון במיוחד באשר להשקעות הגופים המוסדיים בחו"ל. לפיכך, המגמה הכללית של הגדלת נכסי תושבי ישראל בחו"ל תלך ותגדל ועימה ההכנסות מהשקעות ישראלים בחו"ל. תקבולים אלה ימשיכו ויפצו בצורה הולכת וגדלה על מרכיבים אחרים בחשבון השוטף בהם יש לישראל גירעון כרוני, בפרט במאזן הסחר בסחורות.
בנוגע לצמיחה אומרת שמיר כי "הצמיחה הגבוהה במשק ברבעון הראשון התבטאה גם בשיפור ניכר בשוק העבודה. שיעורי ההשתתפות עלו בצורה חדה ל-56.6%, זאת לצד המשך מגמת הירידה המשמעותית בשיעור האבטלה ברבעון זה ל-6.3%. גם מספר המועסקים במשרה מלאה עלה ואילו מספר המועסקים במשרה חלקית ירד, למרות שמספר המועסקים חלקית שלא מרצון עלה בצורה חדה".
בנק ישראל מציין, כי השיפור בשוק העבודה התבטא כמעט בכל רמות ההשכלה. למרות הנתונים החיוביים, בהשוואה בינלאומית, שיעור ההשתתפות בישראל עדיין נמוך יחסית לממוצע המדינות המפותחות. כתוצאה מכך, התוצר לנפש נמוך יחסית, זאת על אף שהתוצר למועסק גבוה. מכאן, שנקיטת צעדים שיביאו לגידול בשיעור ההשתתפות עשויה להביא לעלייה בכושר הייצור, למרות ההאטה הצפויה בפריון למועסק.
על אף המגמות החיוביות ברבעונים האחרונים, צופה שמיר כי הירידה בשיעור האבטלה עשויה להסתיים בקרוב. הצמיחה במחצית השניה של השנה תהיה נמוכה מאוד ועלולה להביא לפיטורים ועליה בשיעור האבטלה במשק.
בנוגע לאינפלציה מעריכה שמיר כי מדד חודש יוני צפוי לעלות ב-0.4%. מדד יולי ירשום עליה של 0.4% ואוגוסט 0.2%. ריבית בנק ישראל תעמוד על 3.75% בלבד בסוף 2008.