הבורסות בוול סטריט יצאו לעוד סיבוב צפונה. זה יכול להימשך שבועיים או חודשיים, כשההסתכלות שלנו לטווח הארוך עדיין נותרת דובית. ההנחה הזאת, אגב, יכולה להשתנות בשבועות הקרובים, אם המדדים יספקו "הוכחות" שהגרוע מכל באמת מאחורינו, ויפרצו כמה רמות התנגדות חשובות.
אתמול סיפקו המדדים המובילים בניו-יורק את ה"פלומבה" – לאחר שגם כמה דוחות גרועים של חברות מובילות לא הזיזו למדדים והמשקיעים העדיפו להסתכל על נתונים חיוביים: עוד יום של ירידות חדות במחירי הנפט והודעות אופטימיות מבנקים גדולים.
מתחילה, בינתיים, להצטייר תמונה בה התיקונים למטה נבלמים כל פעם באיזור גבוה יותר והפסגות המקומיות גם הן הולכות ועולות. זו רק ההתחלה והשוק עדיין מהסס, אבל ככה זה כמעט תמיד בתחילתה של מגמה. הפעם מובילים את המגמה מיגזרי הפיננסים והתעבורה, בעקבות נפילת מחירי הנפט. אתמול זינק מדד מניות התעופה ב-22.2% ומדד הבנקים הוסיף עוד 9%. עוד בלט מדד חברות הברוקרים עם זינוק של 8.4% (עוד סימן חיובי מאוד לשווקים) .
גם מדד ה-VIX יורד בחדות ומעיד על נפילה ברמת הפחד. המדד נפל אתמול ב-8.1% ל-21.18 נק' ופרץ למטה את הממוצעים הנעים לטווח בינוני וארוך. גם קווי ה-A-D (מניות עולות לעומת יורדות) מתקדמים ביחד עם השוק.
הסקטור החזק מכולם בשבועות האחרונים הוא הביוטכנולוגיה. תעודת הסל XBI פרצה בימים האחרונים לשיא חדש במחזורים גבוהים ואתמול עלתה ב-3% ל-66.15 דולר. הסיבות לעוצמת הביוטכנולוגיה מגוונות: החל מידיעות ושמועות בנוגע למיזוגים ורכישות על ידי חברות תרופות גדולות הנמצאות במצוקה עקב פקיעת הגנת פטנטים על תרופות גדולות בשנים הקרובות, מכפילי רווח נוחים יחסית, פיתוחים חדשים ועוד..
סביר להניח שחוזקת סקטור הביוטכנולוגיה בוול סטריט תשפיע גם על הסקטור בתל-אביב ובבורסות אחרות בעולם שכן חלק מהגורמים שדוחפים את הסקטור תקפים גם מחוץ לארה"ב.
בשורה התחתונה: זה נראה טוב, בינתיים. סבירות גבוהה שהמגמה החיובית תימשך בשבועות הקרובים, במקביל להמשך תיקון למטה במחירי הסחורות. עליה חדה במחיר הנפט, מסיבה כלשהי, כמה דוחות גרועים במיוחד של חברות מובילות, אירוע מאקרו בלתי צפוי או אירוע אחר בלתי צפוי לחלוטין עלולים כמובן לקלקל את האווירה האופטימית.