על אדוארד למפרט (Edward Lampert ) , המנהל את חברת ESL השקעות, כתבנו כאן לראשונה לפני כשלושה חודשים. למפרט ייסד את ESL ב-1988 בגיל 25. בנוסף, מחזיק למפרט במשרת יושב הראש של רשת הקמעונאות סירס. למפרט השיג תשואה ממוצעת מרשימה של כ-29% לשנה מאז ייסד את ESL והוא נמצא כיום במקום ה-68 ברשימת 400 עשירי אמריקה של המגזין פורבס.
פילוסופיית ההשקעות של למפרט דומה לזו של וורן באפט. גם למפרט מאמין ברכישת עסקים שקל להבין אותם, עם תזרימי מזומנים חזקים. הוא מתמקד ביכולתה של החברה לספק לבעליה תזרימי מזומנים בטווח הארוך, ומנצל תקופות שפל לרכישת פוזיציות משמעותיות בחברות שהוא מאתר.
גם למפרט, בדומה לוורן באפט ואחרים, מאמין בעוצמתה של כלכלת ארה"ב ובעיקר ביכולת של הצרכנים להתאושש ומשקיע כ-95% מהפורטפוליו במניות שירותי צרכן.
למפרט אוסף בחודשים האחרונים באינטנסיביות מניות של אוטו-ניישן (AN) ומחזיק גם מניות של הום-דיפו (HD), סיטיגרופ (C ) , סירס (SHLD) ואוטו-זון (AZO). בסך הכל מנהל למפרט כ-11.5 מיליארד דולר והוא, כאמור, מרכז את הרוב המוחלט של הכסף במספר מצומצם של חברות שהוא מאמין ביכולתן. לאחרונה החל למפרט לאסוף מניות של CIT, סנטקס (CTX) וחברת הבניה KB הום (KBH).
באוטוניישן הגיע למפרט לאחזקה של כ-75.07 מיליון מניות, כ-42.5% מהחברה ששוויה בשוק כ-1.85 מיליארד דולר. אוטוניישן מתמחה בהפעלת חנויות וסוכנויות למכירת כלי רכב ברחבי ארה"ב. בסוף 2007 החברה הפעילה 322 מוקדי מכירה באזורים עירוניים בארה"ב.
החברה נפגעה כמובן מהמיתון וההאטה במכירות כלי רכב חדשים בארה"ב אם כי אנליסטים המסקרים את החברות הפועלות בתחום מעריכים כי בתחילת 2009 תתחיל התאוששות על רקע החלפת ציי רכב של חברות השכרה וליסינג, כניסת דגמים חדשים לשוק והתאוששות בכלכלה.
מניית AN נסחרת כיום במכפיל היסטורי של כ-8.6 לאחר שב-12 החודשים האחרונים רשמה ירידה של 45%. עם זאת, בשלושת השבועות האחרונים זינקה AN מ-7.57 למחיר נוכחי של 10.45 דולר, במקביל להתאוששות בשווקים בכלל ובמגזר הקמעונאות בפרט.
אחזקה נוספת, ותיקה יותר, של למפרט היא בחברת אוטו-זון. חברה זו מתמקדת בשיווק של חלקי חילוף לכלי רכב, בעיקר ללקוחות של חנויות "עשה זאת בעצמך". באוטו-זון הגיע למפרט לאחזקה של כ-22.47 מיליון מניות, כ-35.5% מהחברה. שוויה של אוטו-זון כ-8.3 מיליארד דולר והיא נסחרת במכפיל של כ-14.
למפרט, כאמור, מחזיק גם במניות של סירס, בה הוא מכהן כיו"ר. אחזקותיו בסירס, בה מחזיקים עוד כמה מנהלי השקעות בכירים בארה"ב, עומדות על כ-65.64 מיליון מניות, בשווי נוכחי של כ-5.43 מיליארד דולר. גם סירס, בדומה לרשתות קמעונאות אחרות, נפגעה בצורה די קשה מההאטה בארה"ב ומנייתה נפלה משיא של מעל 195 דולר באפריל 2007 לשפל של 70.45 דולר ב-15 ביולי השנה. מחירה הנוכחי 82.78 דולר, משקף שווי שוק של כ-11 מיליארד דולר.