פעילות ערה מצד בעלי עניין נרשמת בהרבה מניות אנרגיה בשבועות האחרונים, שנחבטו בחודש האחרון ונפלו לרמות אטרקטיביות למדי...לטווח הארוך. כשמנהלים, דירקטורים, קרנות גידור, חברות אם ועוד בעלי עניין רוכשים מניות בסכומים גבוהים ראוי לעקוב אחרי הפעילות, אם כי לא בהכרח למהר ולרכוש את המניות.
מחיר הנפט, כידוע, נמצא במגמת ירידה בחודשיים האחרונים ועדיין לא רואים את קצה התיקון הזה. הערכה שלי (ושל כמעט כל האנליסטים המסקרים את התחום) היא שמדובר בתיקון בלבד והמגמה ארוכת הטווח תימשך ולא תישבר כך שהנפט ימצא תחתית בחודשים הקרובים, כנראה מעל 75 דולר, ויחזור לעלות.
אם אכן הנפט ימשיך ליפול, גם מרבית מניות האנרגיה ימשיכו לרדת, מה שיצור הזדמנויות עוד יותר גדולות. לכן, בשלב הזה בכל אופן, כדאי להמשיך לעקוב ולא למהר ולרכוש מניות, אם כי פה ושם כבר צצות הזדמנויות. באלון USA למשל (ALJ) . אלון ישראל ממשיכה לרכוש מניות אלון USA ביחד עם עוד בעלי עניין בחברה שרכשו ביחד כ-1.63 מיליון מניות במחיר ממוצע של 10.40 דולר בחודש האחרון , מהלך שתרם לעליה חדה במניה. אלון USA זינקה בחודש האחרון מ-7.72 דולר ל-12.44 דולר, עליה של 61%.
במקביל לרכישות בעלי העניין, גם צפי לשיפור במרווחי הזיקוק תרמו למגמה. בדלק US (סימבול DK) מנגד לא נרשמו רכישות בעלי עניין והמניה עלתה ב-13.4% בלבד מהשפל שסימנה לפני כמה ימים.
רכישות ערות נוספות נצפו במניות סאנרידג' (SD) בהיקף 4.5 מיליון דולר, אטלס אמריקה (ATLS) בהיקף 11.2 מיליון דולר ודאנקן אנרג'י (DEP) בהיקף 2.7 מיליון דולר.
בשורה התחתונה: בעלי עניין בחברות רבות בענפים מגוונים, בארץ ובעולם, רכשו בשנה האחרונה מניות, שרבות מהן נפלו אחר כך בעשרות אחוזים. למרות שליו"ר, למנכ"ל או לבעל עניין אחר יש בדרך כלל גישה למידע רב שאינו נגיש למשקיע הפרטי (או הציבורי) עדיין קיימים משתנים ונעלמים רבים שאינם בשליטתו, במיוחד בתקופה בה אי הודאות בשווקים עולה לגבהים חדשים.
ייתכן שלטווח הארוך צצות הזדמנויות רבות בסקטור האנרגיה. בטווח הקרוב, בכל אופן, החולשה במחיר הנפט תמשיך ככל הנראה להעיק על מרבית השחקניות בשוק.