סיוה (CEVA) נגד המגמה. הירידות בוול-סטריט בשבוע האחרון דילגו על סיוה, המפתחת טכנולוגיה של עיבוד אותות לשבבים. בשעה שהשוק ירד היא עלתה, ובעליות היום, היא עולה יותר.
הנאסד"ק איבד בשבוע האחרון 7% ומניית סיוה עלתה, במחזורים גבוהים (פי 3 מהממוצע), ב-15% למחיר שיא של 11 דולר, המבטא לחברה שווי של 218 מיליון דולר.
ההסבר עדיין לא נמצא בתוצאות הכספיות. החברה אמנם משתפרת מרבעון לרבעון , אבל רווח רבעוני של 1.3 מיליון דולר ברבעון (6 סנט למניה) על הכנסות של 8.7 מיליון דולר, לא יכולים כנראה להסביר את השווי הנוכחי .
העליות במניה לשווי הזה מיוחסות בראש וראשונה לפוטנציאל. סיוה הצליחה בשנה האחרונה להפוך לשחקנית הדומיננטית באספקת טכנולוגיות למכשירי הסלולר המתקדמים. מספר החברות שפעלו בשוק התכווץ, במקביל למגמה של חברות השבבים להוציא את הפעילות הזו לגורם חיצוני. זה הביא את סיוה לחתימה על הסכמים עם חברות שבבים מובילות, לרבות אינפיניון, ברודקום ו-NXP, כשהיא בעקיפין נוכחת דרכם במוצרים המתקדמים של היצרניות הגדולות בתחום הסלולר - נוקיה, סמסונג, סוני אריקסון, ו-LG. הפירות צפויים להגיע בהדרגה בשנים הקרובות.
במקביל, סיוה הפכה מחברת מוצרים לחברת ידע - היא מוכרת את הזכות להשתמש במוצרים שלה בתמורה לתמלוגים. המודל הזה מבטיח לה שיעורי רווחיות גבוהים והכנסות מתמשכות על פני זמן.
בשנה הבאה החוזים החדשים יתורגמו להכנסות, אבל עדיין לא מדובר על קפיצה גדולה מאוד בפעילות. ההכנסות צפויות להסתכם ב-40.5 מיליון דולר, לעומת 34.3 מיליון דולר והרווח למניה צפוי לעלות ל-31 סנט לעומת 20 סנט בשנת 2007.
זה גידול נאה, אבל נראה שהמשקיעים התחילו להסתכל רחוק יותר. סיוה היא חברה עם ויזיביליות גבוה יחסית בגלל מודל ההכנסות שלה, והיא צפויה להעלות את שיעור התמלוגים מסך ההכנסות מרבע כיום לחצי בעוד כשנתיים. המשמעות היא שהרווח צפוי לגדול בהמשך מעבר לגידול בהכנסות.
הפוטנציאל הזה הוא כנראה ברקע העליות בשבוע האחרון, כשבאופן קונקרטי היו שלושה אירועים שיכולים היו לספק רוח גבית למניה. סיוה נמצאת בתערוכה גדולה בארה"ב שם חשפה את הטכנולוגיות החדשות שלה, וזה כנראה עשה לא מעט רעש. חוץ מזה, בית ההשקעות Fbw (Ferris Baker Wats) העלה את מחיר היעד למניית החברה מ-10.5 דולר ל-13 דולר על רקע הערכה כי שיעור התמלוגים מסך ההכנסות ילך ויגדל, ובמקביל לאימוץ הטכנולוגיה של אצל יצרניות מכשירי הסלולר הגדולים.
ההערכה הזו שפורסמה ב-9 בנובמבר היתה ככל הנראה הדלק לעליות.
והגורם השלישי מגיע בכלל משורות ההוצאות שבדוחות הכספיים. לסיוה מסתבר משיחת הוועידה יש גיבנת. כשהיא התמזגה עם פארתוס האירית (במקביל לפיצול מ-DSPG) ניהלו אותה בפזרנות יתר. נשכרו שטחים לתקופות של 15 שנה, בעלות של 1.5-1.8 מיליון דולר לשנה. המקומות האלה כבר לא משמשים את החברה,. אבל, החוזים עדיין בתוקף. סיוה מסרה בשיחת הוועידה שהנה קרב הפיתרון. סביר להניח שהחברה תאלץ לשלם קנס והוא יכול להיות משמעותי - בהערכה גסה - 5 שנות שכירות, אבל זה יחסוך ממנה את ההוצאות השוטפות. בוול-סטריט כידוע מתעלמים מהוצאות חד פעמיות , קנס הוא הוצאה כזו, והוא פשוט ינוטרל במסגרת דוחות פרופורמה. מנגד, השכירות השוטפת תקטן בלפחות 1.5 מיליון דולר, ולנטו זה יוסיף הרבה (שיעור המס של סיוה נמוך). במילים אחרות זה יכול לתרום רווח של 7 סנט למניה (פחות או יותר) וזה משמעותי.