הפעילות של דלתא בשנים האחרונות ידעה עליות ומורדות. משנת 2003 ועד לאמצע שנת 2004 החברה הייתה בצמיחה מרשימה, שבאה לביטוי גם בהכנסות וגם בשורת הרווח הנקי (ואפילו היו דיבידנדים),
אלא שמכאן והלאה, התחרות הקשה מהמזרח פגעה בחברה, הרווחיות הגולמית נפגעה כתוצאה משחיקה במחירי המכירה ללקוחות, והוצאות החברה המשיכו להיות כבדות, מה שהוביל לשתי אזהרות רווח בשנים - 2005 ו-2006.
אם בשנת השיא, 2003, הרוויחה החברה 23 מליון דולר בשנה מפעילותה, בשנת 2004 המספר כבר ירד לחצי ועמד על 12 מליון דולר, ובשנת 2005, השנה הקשה של החברה, הפסידה החברה 36 מליון דולר.
מניית החברה הגיבה בהתאם, ובשנת 2005 מחיר המניה עמד על 45% מערכו בשנת 2003, וזאת בשעה שדווקא שוק המניות בת"א היה במגמת עלייה. גם דירוג החוב של החברה ירד.
כאן בוצע מהלך ההתייעלות הראשון, שבמקביל עזב ארנון טיברג, מנכ"ל החברה, ובאפן זמני חזר דב לאוטמן, מייסד דלתא לתפקיד המנכל. גם הבעלות על החברה התחלפה, ואייזיק דבח נכנס לנעלי חברת שרה לי, שהחליטה לצאת מדלתא. מספר נכסים שהיו בבעלות החברה נמכרו, והחברה בתחילת 2006 חזרה לרווחיות קטנה, והיה נראה כי יצאה מהמשבר, אלא שזה היה רק אפיזודה קצרה וחולפת ואמנם את 2006 סיימה החברה עם רווח של 4.3 מליון דולר, אבל כבר בסוף 2006, שוב החלה הרעה בתוצאות החברה, ובסוף השנה אף יצאה החברה ממדד ת"א 100.
כאן בוצע הרה-ארגון השני, כשהפעם מנצח על המהלך אייזיק דבח שרכש את חלקו של לאוטמן בחברה. עלות הרה-ארגון לחברה היתה מאוד כבדה - 10.5 מליון דולר. במסגרת ההתייעלות פוטרו עובדים רבים, החברה הפסיקה למכור ללקוחות לא רווחיים, אבירם להב, שצמח בחברה וניהל את החטיבה האמריקאית של דלתא משנת 1997 מונה למנכל החברה, אתרי הייצור של החברה בירדן ובישראל צומצמו ועברו למצרים ולמזרח הרחוק, ובוצעו שינויים וצמצומים במערך התפעול ובמטה החברה בישראל, דבר שלא בוצע ברה-אירגון הקודם. במסגרת המהלך פוטרו 600 עובדים.
הבוקר התפרסמו תוצאות הרבעון השלישי של החברה, וניתן לראות את התחלת ההשפעה של המהלך.
ההכנסות אמנם פחתו יחסית לרבעון המקביל, אבל מדובר בקיטון יזום מצד החברה, ויחסית לרבעון השני ישנה עלייה.מעבר לכך, ברבעון המקביל הרווחיות והרווחים היו גבוהים יותר, אבל זה היה רגע לפני הקריסה שברבעונים הבאים, כך שההשוואה לרבעון מקביל לא מספקת תמונה מהימנה. השוואה לרבעון קודם, גם לא מדויקת - רבעון שלישי עונתית מעט טוב יותר מרבעון שני, אבל נראה שהשיפור במקרה הזה הוא מעבר לעונתיות.
שיעור הרווח הגולמי נמצא במגמת עליה, ועמד ברבעון השלישי על 19.8%, לעומת 17.5% ברבעון קודם. הוצאות מימון, הנהלה וכלליות נשארו דומות יחסית לרבעון הקודם, והרווח התפעולי עומד על 7.7 מליון דולר, לעומת הפסד תפעולי של 130 אלף דולר ברבעון קודם, ובשורה התחתונה יש רווח ברבעון שלישי של 2.8 מליון דולר, לעומת הפסד של 3.3 מליון דולר ברבעון שני
נכון להיום מנית החברה נסחרת בשווי של כ 500 מליון שקל, כאשר ההון העצמי של החברה מסתכם ב 687 מליון שקל.. לאור ההפסדים בשנים האחרונות, מניית החברה נסחרת בדיסקאונט על ההון העצמי של החברה. בשביל להחזיר את האמון בחברה שאבד בשנים האחרונות, תצטרך החברה לשמור על רווחיות גם במהלך 2008, ולהראות שהפעם תוכנית ההבראה אכן הצליחה והחברה עלתה על דרך מחודשת.