מניית ורינט (VRNT.pk) מקבוצת קומברס (CMVT.pk) ממשיכה בנפילה החופשית ובחודש האחרון השלימה ירידה של 40% ממחיר של 25 דולר ל-15 דולר.
הנפילה הזו העמיקה את הפער בין נייס וורינט. נכון, נייס לא מלקקת דבש בוול-סטריט בזמן האחרון, אבל הכל יחסי , ובהשוואה לוורינט, היא ממש לא במצב גרוע. ורינט צנחה ב-12 החודשים האחרונים ב-52%, נייס ירדה ב-4% בלבד. זה מתבטא במכפיל עתידי חריג לוורינט של 9.3 - במכפיל כזה השוק בעצם אומר - "לא מאמינים".
הפער בהתנהגות מניות החברות , למרות הדימיון בעסקים (מדובר בשתי השחקניות המובילות בשוק מערכות הקלטת מולטימדיה), לא נשען על הסבר רשמי חזק. אפשר לייחס את זה לצרות של קומברס - בעיות חשבונאיות - בקדייטינג, רישום שגוי של הכנסות ועוד, שמשפיעות על הבת. זה קשור גם לעובדה שלוורינט אין דוחות תקופה מאוד ארוכה , וברבעון האחרון היא גם הפסיקה לספק מספרים נבחרים מהתוצאות בעקבות בדיקות חשבונאיות נוספות שנעשות בקבוצה.
אפשר גם לשייך את זה למיזוג הגדול עם וויטנס שהושלם לפני מספר חודשים. ורינט ששילמה 950 מיליון דולר עבור וויטנס אמנם קפצה בהכנסות, אבל מי אמר שהמיזוג הזה קטן עליה. אולי הסינרגיות הן לא כפי שחשבה, אולי הבעיות החשבונאיות של וויטנס עצמה צצות מעלה. רמז לכך, היה עם פרסום הנתונים הנבחרים בפעם האחרונה - ספטמבר (לרבעון שהסתיים ביולי) - החברה לא עמדה בציפיות - מאז אין מידע.
ואולי המיזוג הזה שואב את משאבי הניהול שכל כך נדרשים לקיום השוטף של העסק, מה שגורם לנייס לחייך מאוזן לאוזן. הם כבר אמרו שם בנייס שהמיזוג של ורינט וויטנס דווקא יוצר להם הזדמנויות אצל הלקוחות.
מה שברור שהמיזוג גרם לורינט להפוך לממונפת מאוד. לחברה יש חוב נטו של 510 מיליון דולר, ואגרות חוב להמרה של קומברס (שהונפקו בעקבות רכישת וויטנס) בכ-290 מיליון דולר.התחייבויות מצטברות של 800 מיליון דולר. לנייס מנגד יש 350 מיליון דולר במזומנים.
כשבוחנים את שווי הפעילות של ורינט מול נייס יש צורך כמובן להתייחס למזומנים או לחובות נטו. שווי הפעילות של ורינט הוא כ-1.3 מיליארד דולר ושווי הפעילות של נייס 1.65 מיליארד דולר. ורינט גדולה יותר, ורינט כנראה רווחית יותר, אבל כשמסתכלים על זה כך, הפער פחות משמעותי.
וזה על רגל אחת, הסיכון והסיכוי שבמינוף. כאשר הביזנס מצליח לספק תשואה העולה על הריבית שבהלוואה, המינוף מייצר ערך אדיר למשקיעים, כאשר זה כבר לא כל כך ברור, המינוף הופך לגול עצמי. אולי מזה חוששים המשקיעים בורינט - מתשואה נמוכה יותר על ההון שלה, רק נזכיר, שהאנליסטים עדיין אופטימים.
יש כאן הרבה - אולי, אבל אולי זה סתם סנטימנט שלילי ומי שיקפוץ על העגלה יברך את המהלך כל ימי חייו.
אנחנו מחזיקים בדעה שהשוק רוב הזמן לא משקר. עם זאת, בחלק מהזמן (חלק קטן מהזמן) הוא משקר - אז יש את העיוותים הגדולים ביותר ואת המרוויחים הגדולים ביותר.