אנחנו לא אוהבים לתת מחמאות, ככה אנחנו , אבל הפעם נכנענו.
בית ההשקעות אנליסט אולי עושה פחות כותרות בעיתונים – אין שם מתוקשרים מלידה שמצליחים להדביק כמעט מדי יום ציטוט בכותרת אחד העיתונים או האתרים הפיננסים, אבל יש שם תשואות עודפות - לא בכל תקופה, לא בכל מבחן, אבל ברוב התקופות וברוב המבחנים שנעשים, אנליסט היא מהמובילות, אם לא המובילה.
כשבוחנים את התשואות של אנליסט מבינים שמדובר במשהו חריג - אנליזה אמיתית שפוגעת לאורך זמן. הסוד של אנליסט הוא כנראה בחור בשם רפי קסל, מנהל ההשקעות של החברה ואחד מהמובילים בחברה במשך לפחות 15 שנה (וסליחה אם טעינו בכמה שנים). אנליסט בנשמה אומרים המקורבים, וזה שם המשחק – אנליזה. כדי לספק תשואות צריך אנליזה ולא רק קשקשת בעיתונים. העבודה הזאת הביאה את אנליסט לאתר מניות "בתחילת הדרך" , לקראת המהלך הגדול שלהם. זה לא שאין שם כישלונות צורמים, אבל בסיכום הכולל הסטטיסטיקה שלהם טובה.
יש כמה דגשים בניהול של אנליסט ואנחנו רואים זאת דרך הרכבי הקרנות נאמנות כפי שמופיעים באתר – Hon.co.il
הם לא ממהרים לסחור במניות. לא תראו שם בדרך כלל תזוזות גדולות בהרכבים מחודש לחודש. תראו שם השקעות ערך לטווח ממושך.
האחזקות הבולטות שלהם הם עדיין – כיל, לאומי, הראל השקעות ושיכון ובינוי. על כיל הם עשו סיבוב ענק בשנה האחרונה (קרוב ל-100%) למרות שבעיני רבים היא כבר היתה יקרה. זה עזר לקרנות שלהם, כיל היא ההבדל הגדול בין תשואה ממוצעת לתשואה עודפת. אבל, מה שמשך את העין בנתונים המעודכנים שפורסמו ב-Hon זה ההתרחקות של אנליסט מוריפון – ממש לחלוטין, וההימור שלהם על NDS.
כן, בשעה שכמעט כל השוק רדף אחרי וריפון, באנליסט אמרו לא והרוויחו את כל הצניחה במניה (מעל 50%) בגלל תיקוני דוחות ובעיות חשבונאיות
ואת NDS הם גילו (אולי אפילו מאוחר מעט) בספטמבר ברמות של 47-48 דולר, עכשיו היא 58 דולר.
לתמונה המלאה כנסו להרכב הקרנות של אנליסט