מניית צ'ק פוינט, מי שהייתה פעם חביבת המשקיעים , הפכה להיות כמעט "מוקצה" בקרב הקרנות נאמנות בארץ. האחזקה במניה (CHKP) מסתכמת, על פי אתר הרכבי הקרנות - Hon.co.il בכ-22.8 מיליון שקל בלבד מסך נכסי קרנות הנאמנות בארץ (נתונים לסוף אוקטובר) , כ-0.12% בלבד משווי השוק של החברה. בחודשים הקודמים החזיקה התעשייה בסכומים דומים.
האחזקה הזו נופלת מאחזקות הקרנות במניות יתר בינוניות בבורסה בת"א. מאז פרסום הדוחות הכספיים לרבעון השלישי ב-22 באוקטובר נפלה המניה ב-21% והיא עומדת כיום במחיר של 20.58 דולר, המייצג שווי שוק של כ-4.6 מיליארד דולר בלבד, כך שבינתיים האחזקה המינורית מצדיקה את עצמה.
למרות ניסיונות ההנהלה לשפר את ההתייחסות לחברה ולהציג צמיחה משמעותית גם דרך רכישה, מחיר המניה נמצא באותו מקום בו שהה לפני כארבע וחצי שנים, באמצע שנת 2003. בתקופה זו, כידוע, רשמו הבורסות בניו-יורק, בתל-אביב ובכל העולם כמעט, עליות חדות של מאות אחוזים במצטבר. בכל אותו זמן נעה צ'ק פוינט בטווח של 17-26 דולר ולא הצליחה לפרוץ קדימה כך שכל משקיע, מוסדי או פרטי, ששם את כספו במניה למעשה הפסיד תשואה אלטרנטיבית עדיפה בהרבה במקומות אחרים.
גם השקעה במניות מתחרותיה הגדולות של צ'ק פוינט בשוק אבטחת המידע הייתה עדיפה בהרבה. ג'וניפר נטוורקס, למשל, (סימבול JNPR) רשמה תשואה עודפת של כ-160% על צ'ק פוינט בחמש השנים האחרונות ובשנה האחרונה כ-70%. או מקאפי (MFE), שרשמה בשנה האחרונה תשואה עודפת של כ-40% על צ'ק פוינט ובחמש השנים האחרונות כ-52%. אפילו סיסקו הגדולה רשמה בחמש השנים האחרונות תשואה עודפת של כ-40% על צ'ק פוינט.
אנחנו מאוד מקווים שצ'ק פוינט שנחשבת למובילה טכנולוגית, תוביל גם בבורסה , ושהמשקיעים המוסדיים יחזרו אל המניה, אבל בינתיים אפשר בהחלט להבין מדוע הקרנות מתרחקים ממנה מרחק רב.