חברת טי.טי.איי (סימבול TTIL) החליפה בשנתיים האחרונות מנהלים כמו גרביים כשבשנה האחרונה חזר לנהל אותה מאיר ליפשס שתמיד היה בתמונה.
לטי.טי.אי, המפתחת מערכות תומכות תפעול (OSS) מבוססות תוכנה לספקיות של שירותי תקשורת, אין ככל הנראה זכות קיום עצמאית, וגם אם כן זאת תהיה מלחמת הישרדות יומיומית. ספקיות הציוד הגדולות לשוק התקושרות נמצאות במגרש שלה ואריקסון מגבירה את התחרות בענף.
המוצרים שלה אמנם נחשבים טובים, אבל זה חלק ממערכת ומגוון של מוצרים, וכיום, ספקיות הציוד מנסות לספק ליצרניות התקשורת, מערכת אחת גדולה , מעין חבילה כוללת של מוצרים .
זה מעמיד את טי.טי.איי על פרשת דרכים - היא עשויה להצטרף לחברה גדולה, והיא יכולה לנסות להמשיך לבד, אבל זה כאמור יהיה קשה מאוד.
וול-סטריט לא ממש מאמינה בטי.טי.איי. למרות שהתחום שלה רווי מיזוגים - IBM רכשה את מיקרומיוז בשנה שעברה במכפיל הכנסות של 3.4 ו-CA רכשה ב-2005 את קונקורד במכפיל מכירות של 2.3.
טי.טי.איי שמוכרת בקצב של 46-48 מיליון דולר, נסחרת ב-40 מיליון דולר ויש לה 31 מיליון דולר במזומנים. שווי פעילות של 9 מיליון דולר בלבד. זה נמוך בכל קנה מידה. זה אולי מבטא חששות מהתחרות הגוברת במקביל לרכישות בתעשייה, אבל זה לא מבטא כלל סיכוי למכירת החברה.
אם מנסים לקבוע את שוויה של החברה על בסיס מכפילי המכירות בענף, אז מגיעים במקרה הנמוך ל-100 מיליון דולר, משהו כמו 5 דולר למניה. עם זאת, הזמן משחק נגד טי.טי.אי . אמנם הצליחה לספק תוצאות סבירות ברבעון האחרון, אבל התחרות מתחזקת וזה עלול להתבטא בתוצאות השנה הבאה.
הרווח ברבעון השלישי היה כמיליון דולר, 5 סנט למניה, לעומת הפסד של 1.8 מיליון דולר, 9 סנט למניה, ברבעון המקביל. הרווח התפעולי עמד על כ-440 אלף דולר לעומת הפסד תפעולי של כ-2.3 מיליון דולר ברבעון המקביל ב-2006. הכנסות החברה גדלו ברבעון השלישי של 2007 ב-7% לעומת הרבעון המקביל ל-11.7 מיליון דולר.
בשוק, כאמור, לא התרשמו מהדוחות ומאז הפרסום ב-14 בנובמבר איבדה החברה עוד 14.8% מערכה.
לפני כשבוע דיווחה החברה על רכישת טלסנס מאוקראינה תמורת 2.7 מיליון דולר. חברות שעשויות להימכר בדרך כלל לא רוכשות חברות ופעילויות, אלא עם מדובר בפעילויות קטנות יחסית, וזה המקרה כאן. טלסנס היא בית תוכנה הפועל במדינות חבר העמים ועוסק מאז 1998 בפיתוח, יישום וקידום פתרונות תוכנה ושירותים מקצועיים נלווים, לשוק התקשורת. לחברה מחזור הכנסות שנתי של כ-2 מיליון דולר והיא מעסיקה 100 עובדים. בין לקוחותיה ניתן למצוא את: קזחסטאן טלקום, UKR טלקום, MTS אוקראינה וקייבסטאר.
בטי.טי.איי הסבירו, כי הרכישה מהווה חלק מאסטרטגיית החברה להרחבת פלטפורמת המכירות, במקביל לצמצום עלויות פיתוח התוכנה באמצעות העברת חלק מפעילות הפיתוח למדינות מחוץ לישראל, בהן שכר העבודה נמוך יותר.