היום התקיימה אסיפת בעלי המניות של פלסטו שק. השאלה שעליה הצביעו בעלי המניות היתה האם למזג את קרגל אריזות לתוך פלסטו שק או לא.
כתבנו כאן על המחיר היחסית גבוה שבעלי קרגל אריזות רוצים בתמורה לחברה – 155 מיליון שקל (6.1 מיליון מניות של פלסטו שק), ובכן המחיר ירד ואסיפת בעלי המניות אישרה את המיזוג. במקום 6.1 מיליון מניות שיוקצו לבעלי קרגל, יוקצו 4.3 מיליון מניות – שמבטאים שווי של כ-110 מיליון שקל.
כתבה קודמת:
לכאורה, בעלי המניות של פלסטו שק אמורים לסמוך על הנהלה ובעלי הבית שלהם – הם כמובן רוצים בטובת החברה, אבל במקרה הספציפי הזה, הבעלים הם קבוצת קרגל כך שהאינטרסים שלהם מנוגדים. מצד אחד הם רוצים בטובת החברה, מצד השני הם רוצים בטובת קרגל אריזות גמישות, כלומר להקצות כמה שיותר מניות לקרגל אריזות גמישות.
נחזור כמה חודשים אחורה. קבוצת קרגל רכשה את השליטה בפלסטושק (68%) לפני כחצי שנה לפי שווי של 160 מיליון שקל. המטרה היתה למזג את קרגל אריזות בתוך פלסטו שק, ובשביל זה צריך הערכת שווי. לפלסטו שק יש מחיר – היא נסחרת בבורסה וגם יש את מחיר עסקת העברת השליטה. כמו כן, המעריך נעזר במחירי חברות דומות והגיע לכך שפלסטו שק שווה כ-183 מיליון שקל.
פלסטו שק, המייצרת יריעות פוליאתילן וכן שקים ושקיות אריזה גמישות, הרוויחה תפעולית בתשעת החודשים הראשונים של השנה, כ-19.1 מיליון שקל על הכנסות של 127.9 מיליון שקל, לעומת רווח תפעולי של 17.6 מיליון על 118.6 מיליון שקל בתקופה המקבילה.
בשורה התחתונה הרוויחה פלסטו 9.4 מיליון לעומת 14 מיליון שקל בתקופה המקבילה בה היא רשמה הכנסה חד פעמית של 7.7 מיליון שקל.
עד כאן, הכל טוב ויפה, עכשיו אנחנו מגיעים לשווי של קרגל.
ובכן, שווי הפעילות של קרגל הוערך ב-232.9 מיליון שקל, ובניכוי החוב (שאינו לבעלי שליטה), הוערכה החברה ב-155.5 מיליון שקל. הערכה זו הסתמכה על שיטת ה-DCF (שיטת היוון תזרימי המזומנים).
בחצי השנה הראשונה (אלו הם הדוחות שעליהם התבססה הערכת השווי) קרגל הרוויחה תפעולית 6.8 מיליון שקל על הכנסות של 62.5 מיליון שקל. בשורה התחתונה היא הרוויחה 700 אלף שקל. במחצית האחרונה של 2006 היא הרוויחה תפעולית 8.5 מיליון שקל על הכנסות של 64.1 מיליון שקל, ובשורה התחתונה הרווח הסתכם ב-1.5 מיליון שקל.