מולטימטריקס היא כיום חברה ריקה מפעילות, שכל נכסיה מסתכמים בכסף שיש בה. בעבר, בין השנים 2001 ל-2004, עסקה החברה בתחום של מכשירים עתידיים ופיננסים, ובאוגוסט 2004, עברה השליטה בחברה (68%) לידיו של קובי אופק, תמורת 3.8 מיליון שקל. בשנת 2006 החברה היתה במו"מ על רכישה של פעילות ייזום ובניה באירופה, ובסופו של דבר לא יצא מכך דבר. בינואר 2007 נכנסה לחברה קבוצת משקיעים, אשר רכשה מניות מבעל השליטה יעקב אופק. הקבוצה שילמה ליעקב אופק עבור מניותיו ואופציות שהיו ברשותו 3.3 מליון ₪, ששיקף שער מניה של 0.58 ₪, כך שלאחר השינוי, יעקב אופק החזיק 28.3% ממניות החברה, ושלושת המשקיעים שנכנסו לחברה החזיקו במשותף, בחלוקה שווה 42.45%.
מיד לאחר החלפת הבעלות הודיעה החברה על מו"מ לרכישת נכסים מניבים בגרמניה ב 32 מליון יורו, ועל כוונתה לצאת לגיוס כספים, וכן להתקשר עם משקיעים אמריקאים. החברה ביצעה הנפקת זכויות, כאשר המניות בזכויות ניתנו לפי שער 1 ₪. בזכויות אלה גייסה החברה 14.6 מליון ₪. ביולי 2007, הודיעה החברה על כך שהיא מבטלת את עיסקת רכישת הנכסים בגרמניה, ועל כך שהיא מקימה חברה משותפת עם ליאון רקנאטי, שתעסוק בנדל"ן מניב מעבר לים. בשבוע שעבר הודיע החברה שההסכם עם ליאון רקנאטי בוטל, כך שלמעשה בשנת 2007 החברה לא עשתה שום דבר בשנה זו.
מי שכן עבדה קשה בשנים שלחברה לא הייתה פעילות, היא מניית החברה. בשנת 2006 עלתה מניית החברה בכ- 205% !, ובשנת 2007, עלתה מניית מולטימטריקס בכ-60%. העליה במניות החברה, על-אף שאין בה כלום מלבד כסף מזומן, היו פועל יוצא של כוונות השקעה בנדלן, שעד אמצע 2007 נחשב למבטיח במיוחד. גל העליות האחרון במניה היה בחודש יולי, עת דובר על הקמה חברה משותפת עם ליאון רקנאטי, אז עלה החברה בכ-40%, משער 220 לשער 300 בקירוב.
כיום נסחרת מניית מולטימטריקס באזור 280 אגורות למניה, דבר שמשקף לחברה שווי של 83 מליון ₪. כמות המזומן שיש בחברה עומדת על 17.6 מליון ₪, ובמונחי שערים של המניה – 60 אגורות. באופן מוזר ביותר, ממשיכה מניית מולטימטריקס להיסחר בצורה יציבה במחיר שמשקף שווי של פי 4.6 על המזומן שבידי החברה, כאשר אין שום הצדקה לפרמייה כזו גבוהה.
מנסיון העבר, כדאי לזכור שלא לעולם חוסן. בסופו של דבר, שערי המניות מתכנסות לערך הכלכלי של החברות שעומדות מאחוריהן, ובמקרה של מולטימטריקס זה יגיע, במוקדם או במאוחר. הנסיון מלמד שבמקרים כאלה, שדווקא כאשר מוכנסת פעילות לחברה, אז פתאום שמים לב המשקיעים לשווי האמיתי של המניה, ואז מגיעה ההתאמה לשער הריאלי. דוגמא לכך מהשנה החולפת ניתן לראות ב IFN / עילדב השקעות – בתחילת 2007 סוחר השלדים ירון ייני לקח את IFN, הוציא אותה מרשימת השימור ובהמשך הודיע על משא-ומתן להכנסת משקיעים לחברה, בדרך של הקצאת מניות. מניות החברה עלו באותה תקופה, הרבה מאוד מעל לכסף שהיה בקופת IFN. לאחר שבוצעה הקצאת המניות למשקיעים החדשים, והוחלף שם החברה לעילדב השקעות, החלה מניית החברה לרדת בצורה חדה, וזאת כאשר החברה כבר השתמשה במזומן שלה לביצוע השקעות (במקרה שלה השקעה בחברת מדטכניקה). כיום נסחרת מניית עילדב מעט מתחת להון העצמי שלה, וכ- 63% מתחת לשער שבו נסחרה כשהייתה בשלב "הציפיות" ושלב הקצאת המניות. דוגמאות נוספות לתהליך הזה בשנה החולפת ניתן לראות במלל / גאון נדל"ן, קידרון / עטיה גרופ.
לסיכום: מניית מולטימטריקס נסחרת כיום ב 78% מעל למחיר המזומן שלה, כאשר בחברה אין כלום מלבד מזומן זה. אין לכאורה שום הצדקה למחיר זה, והירידות בבורסה וההתפכחות מהאופוריה בתחום הנדלן פסחו על החברה הזו, כך שהיא יכולה להיסחר במחיר אלו עוד זמן רב, אולם ברגע שהחברה תתחיל לבצע פעולות – סביר מאוד שאז יתגלה השווי הנמוך של החברה, ומחיר המניה יגיב בהתאם ויירד לשער ריאלי יותר. עקב כך, כאשר מתישהו בעתיד תבוא הודעה על פעילות חדשה בחברה – זו לא בהכרח תהיה הזדמנות, אלא סימן להתחלת ההתכנסות לשווי הריאלי של החברה.
|