כל השוק יורד - מדד המעו"ף יורד ב-2%, אבל מניה אחת - כלל ביטוח מתנהלת בניגוד למגמה ועולה ב-1%.
היא עולה בגלל פרסום מידע לכאורה טכני, חשבונאי – "תוצאות דוח הערך גלום ליום 31 בדצמבר 2006".
הדוח הזה שניתן על פי הוראת המפקח על הביטוח, חושף את הערך הכלכלי של פוליסות ביטוח החיים והבריאות ארוכות הטווח. הרי, הפוליסות האלו מגלמות רווחים עתידיים - המבוטחים מפקידים באופן רצוף כספים (הוראות קבע) בפוליסות – חלק מזה הולך להשקעה חלק לביטוח עצמו, ותחת הנחות אקטואריות שונות ושיעור היון מתאים ניתן לחשב את הרווח הכולל העתידי של הפוליסות הקיימות.
ובכן, שימו לב לציטוט הבא שמתייחס לחברה הבת – כלל ביטוח – "הערך הגלום נכון ליום 31 בדצמבר 2006 הינו כ-5,189 מיליוני שקל (מתוכו 1,545 מיליוני שקל הון עצמי מותאם כדי שיהיה עקבי עם שווי התיק בתוקף וכ-3,644 מיליוני שקל ערך נוכחי של רווחים עתידיים בניכוי מס ולאחר ניכוי עלות כנדרש....)".
ההון העצמי החשבונאי, המדווח של כלל ביטוח (החברה הבת שמתמחה בביטוחי חיים) הוא 1.95 מיליארד. כלומר, יש כאן עודף רווחים עתידיים של 3.2 מיליארד שקל.
קחו בחשבון שפעילות ביטוח החיים היא עיקרית בקבוצת כלל אבל היא ממש לא הכל. יש שם פעילות ביטוח אלמנטרי, פעילות בשוק ההון ועוד.
לכלל ביטוח אחזקות, החברה האם, הנסחרת בבורסה , הון של 3.5 מיליארד שקל ושווי שוק של 5.2 מיליארד שקל. הפרש של 1.7 מיליארד שקל בלבד, כאשר על פי הדוח (דוח הערך הגלום הנוכחי המעודכן לסוף 2006), ההפרש בין שווי הערך של פעילות ביטוח החיים לשוויה בספרים הוא כ-3.2 מיליארד שקל. אם ננניח שכל הפעילויות האחרות של קבוצת כלל ביטוח שוות את ההון (בלי פרמיה), ואם נניח שהערכה של ביטוח החיים לסוף 2006 תקפה גם לסוף 2007 (סביר להניח שהיא אפילו גבוה יותר ) נקבל שכלל אחזקות שווה תחת הנחות אלו סביב 6.7 מיליארד שקל – כ-29% מעל השוק.
אבל גדול – אנחנו לא יודעים מה מסתתר מאחורי הערכת תיק ביטוח החיים – אנחנו לא יודעים מה שיעור ההיוון, אנחנו לא יודעים מה ההנחות האקטואריות. אם ההנחות ליברליות, אז ההערכת השווי הזאת היא לא ממש מוצקה
.