מניית המלט זינקה היום 11.7% למחיר של 41.7 שקל, המבטא לחברה שווי של 530 מיליון שקל, על רקע כוונת דיסקונט השקעות המחזיקה 44.8% מהחברה למכור את אחזקותיה. דיסקונט השקעות דיווחה אמש על התקשרות עם בנק השקעות בינלאומי שיחפש רוכשת פוטנציאלית, אבל האמת שיש כמה מועמדות טבעיות.
"להערכתנו, ה"חשודים המיידיים" לרכישה פוטנציאלית של השליטה בהמלט, הם שני מתחריה הענקיים מארה"ב - Swagelok ו-Parker Hannifin" מעריך יואב בורגן מלידר שוקי הון, "Swagelok היא ככל הנראה השחקנית הגדולה ביותר בעולם בתחום פעילותה של המלט, עם מכירות משוערות של מעל 1 מיליארד דולר בשנה. Swagelok היא חברה פרטית. פרקר (PH) היא קונגלומרט תעשייתי בעל מחזור שנתי כולל של כ-12 מיליארד דולר. מכירותיה של Parker בתחום הרכיבים למערכות הולכת נוזלים וגזים (הן עבור התעשייה התהליכית והן עבור תעשיית המוליכים למחצה), נאמדות במאות מיליוני דולר בשנה. למיטב ידיעתנו, בעבר כבר בחנה Parker אפשרות לרכוש את השליטה בהמלט.
"רוכשת פוטנציאלית נוספת של המ-לט היא Fujikin היפנית – השחקנית העולמית הגדולה השלישית בתחום (כל שאר החברות המתחרות הן tier 2, כלומר חברות בעלות מחזורים של 20-100 מיליון דולר בשנה, וכן שחקניות נישה קטנות עם מכירות של מיליוני דולרים בודדים בשנה). כמו Parker, גם מכירותיה השנתיות של Fujikin נאמדות במאות מיליוני דולר בשנה, אם כי להבדיל מ- Parker ו- Swagelok שהן בעלות תמהיל מכירות מאוזן, הרי שעיקר מכירותיה של Fujikin הן בתחום המוצרים לתעשיית המוליכים למחצה. נוכח נדירות המקרים של רכישת חברות טכנולוגיות-תעשייתיות ישראליות ע"י חברות יפניות, אנו בספק אם במקרה של המלט נראה חידוש.
ומעבר לכך – ניתן תמיד לחשוב על קרנות private equity – מדובר ברכישת חברה די קטנה במונחי עולם ה-private equity, כך שמצב השווקים הנוכחי אינו אמור לרפות את ידיהן של קרנות מתעניינות.
ולסיום – גם לא היינו ממהרים לשלול את האפשרות שמשפחת טופז, מייסדי החברה (האחים שמואל ודן המנהלים כיום את המ-לט) ירצו לרכוש בחזרה את השליטה בהמלט מידיה של דסק'"ש.
"מחיר היעד שלנו עומד על 46 שקל, כ-15% מעל מחיר השוק הנוכחי. אם לוקחים בחשבון פרמיית שליטה, אזי רכישת שליטה פוטנציאלית בהמלט עשויה להתבצע לפי מחיר מניה מקסימאלי של 50-55 , דהיינו לפי שווי שוק מרבי של 190-210 מיליון דולר".