מניית ריטליקס נפלה בחודשים האחרונים לשפל של 5 שנים אולם בשלושת השבועות האחרונים היא בקו עליה. בתחילת החודש היא נפלה לזמן קצר מתחת ל-50 שקל בתל-אביב (ומתחת ל-13 דולר בניו-יורק) אולם מאז היא עלתה למחיר נוכחי של 15.82 דולר. העליה החדה למדי התבצעה במקביל לירידות חדות שנרשמו בשווקי המניות מסביב לעולם, וגם במניות ההיי-טק בנאסד"ק.
לפני כחודש פירסמה ריטליקס אזהרת רווח בה הזהירה כי סיימה את הרבעון הרביעי של 2007 עם הפסד של 2.8-0.8 מיליון דולר במחזור הכנסות של 56 מיליון דולר. רבעון זה השלים שנה לא טובה עבור החברה, עם מכירות בהיקף של כ-222 מיליון דולר, ושורה תחתונה עם רווח של כחצי מיליון דולר עד הפסד של 1.5 מיליון דולר (התוצאה הסופית תפורסם בעת פרסום הדוח המלא של החברה).
באותו עדכון מסרה גם הנהלת החברה, אותה מוביל בארי שקד, כי 2008 צפויה להיות שנה טובה יותר, עם הכנסות בטווח הגבוה מ-232 מיליון דולר ורווח נקי ללא פריטים חד פעמיים של כ-15 מיליון דולר לעומת 6-8 מיליון דולר הצפוי ב-2007. החברה מסרה כי מדובר בהערכה שמרנית וכי היא מתרכזת בשיפור הרווחיות וצמצום בהוצאות, לאחר האכזבה מתוצאות 2007.
שקד גם הכניס את היד לכיס ורכש בתזמון טוב (בינתיים..) 79.2 אלף מניות של החברה בשבוע הראשון של ינואר. באותו זמן שהתה החברה באזור מחירים של 13-13.5 דולר כך ששקד הוציא על הרכישה סכום של כ-1-1.1 מיליון דולר. כמה ימים לפניו הודיעה קבוצת שרפ"ג כי רכשה 4.7% ממניות החברה בהשקעה של כ-67.5 מיליון שקל. גם לאחר ההתאוששות של השבועות האחרונים עדיין מופסדות פולאר תקשורת ושרפ"ג טכנולוגיות כ-15 מיליון שקל על ההשקעה.
במהלך השנה האחרונה התרוצצו לא מעט שמועות בשוק ההון לגבי רכישה אפשרית של ריטליקס על ידי אחת המתחרות שלה, אחת מענקיות התוכנה בעולם (וריפון, סאפ או אורקל ) או חברות אחרות בתחום הקמעונאות שלאחר הרכישה יעשו שימוש בפתרונות החברה. כל השמועות, שהביאו להתאוששות זמנית ביותר במניה, התנפצו לבסוף והמניה, כידוע, קרסה לאחר מכן.
כעת נסחרת ריטליקס בשווי שוק של כ-314 מיליון דולר, לעומת שווי כפול מזה בתחילת 2006. האנליסטים המסקרים אותה צופים בממוצע רווח של 0.94 דולר למניה ב-2008 . על בסיס צפי האנליסטים המניה נסחרת כיום במכפיל של כ-17 לרווח ב-2008.
בריטליקס, כמו בהרבה חברות היי-טק אחרות, מקבלים העובדים אופציות בכמויות נדיבות. מימוש האופציות לאחר מכן מדלל את בעלי המניות האחרים ופוגע ברווח למניה. ובמקרה של חברה כמו ריטליקס, שהמרווח שלה לא גבוה והרווחים לא צמחו בתלילות בשנים האחרונות, מדובר בפגיעה אנושה. עובדי החברה מימשו כ-2.9 מיליון אופציות ב-2003-2006. המימוש הניב לעובדים רווח של יותר מ-20 מיליון דולר באותן שנים. אם ריטליקס הייתה מציגה בשנים האלה רווח גבוה מצטבר של, נניח, יותר ממאה מיליון דולר היתה הפגיעה בשאר בעלי המניות קלה יחסית אולם במקרה שלה מדובר ביותר מ-75% מהרווח המצטבר באותה תקופה. ייתכן שב-2007 המימושים הצטמקו בעקבות השפל במחיר המניה אולם אם המניה תחזור לטפס, יש להניח שהתמונה תהיה דומה.
בשורה התחתונה: המחיר הנוכחי נראה אטרקטיבי אולם האופציות מעכירות את התמונה לבעלי המניות מקרב הציבור. מנגד, אולי במהלך 2008 ריטליקס תתמזג עם חברה אחרת, רכישה שעשויה להתבצע בפרמיה של עשרות אחוזים על מחיר המניה הנוכחי. ההתנהגות של המניה בשבועות האחרונים, למרות החולשה בשווקים, מעודדת.