פמס עוסקת בייצור אריגים, פנלים ויריעות חד כיווניות המשמשים חומרי גלם בייצור מוצרי הגנה בטחוניים – אפודי מגן, מיגון כלי רכב, כלי שיט ועוד. מוצרי החברה נמכרים ללקוחות עסקיים, המוכרים את המוצר הסופי בדרך כלל ללקוחות מוסדיים (כגון צבאות, ממשלות וכוחות שיטור). בנוסף למפעל החברה בארץ, יש לחברה מפעל בצפון קרוליינה בעל 2 קווי ייצור.
לפמס החזיקה בחברת בת, פאמקו אינג`ניירינג, אשר באמצעותה הקימה החברה תשתיות פיתוח וייצור בחו"ל. חברה זו נמכרה בתחילת שנת 2007 תמורת 83 מליון ₪, והחברה רשמה רווח הון חד פעמי ברבעון הראשון של 2007 של 43 מליון ₪.
לחברה לקוח מרכזי, האניוול, איתו היא כבר עובדת במשך 12 שנה, שהיה אחראי ל 43% מהכנסות החברה ב 2007, וכן לקוח נוסף שאותו החברה לא חושפת, אשר אחראי ל 10% מהמכירות. לחברה הסכם עם האניוול עד שנת 2016, שבהם האניוול מתחייבת להזמין כמויות ייצור מינימליות מפמס, בצורה שבה לכל הפחות המפעל בארה"ב יגיע לאיזון תפעולי.
אחת ממטרות החברה בשנה האחרונה וכן ב 2008, הינה להגדיל את מספר הלקוחות שלה בארה"ב, ולצורך כך הקימה את חברת פמס ארה"ב. כיום התפלגות מכירות החברה הן כך:
ארה"ב: (האניוול) 44%, אירופה: 35%, ישראל: 17%. אסיה ואחר: 4%.
ברבעון הרביעי של 2007, מכירות החברה היו בדומה לרבעון הקודם, אולם עלייה הרווח הגולמי של החברה השתפר, וכן הרווח התפעולי. עקב האכילס של החברה הוא הוצאות המימון הגבוהות של החברה. הוצאות אלו נובעות לא מחוב גבוה שיש לחברה, אלא להשפעה של שע"ח שקל-דולר על החברה. רוב הרכוש השוטף של החברה נקוב בדולרים, וירידת הדולר ברבעון האחרון של 2007 הובילו להוצאות מימון גבוהות במיוחד, אשר עמדו על 13 מליון ₪. כתוצאה מכך, הרווח הנקי של החברה ברבעון עמד על 3.1 מליון ₪, נמוך לעומת הרבעון השני והשלישי של השנה.
שער הדולר היורד, צפוי לפגוע בחברה גם ברבעון הראשון, והחברה העריכה את מידת ההפסד שייגרם לה ב 11 מליון ₪. רוצים לדעת כמה משפיע שער הדולר?
מבט בדוח בסיס ההצמדה של החברה, מגלה שלחברה עודף נכסים על פני התחייבויות בדולר בסך של 210 מליון. פירושו של דבר, שכל ירידה של 1% בשער הדולר, מסב לחברה הפסד של 2.1 מליון ₪. נכון לכתיבת שורות אלה, שער הדולר עומד על 3.568, ירידה של 7.5% לעומת השער שהיה בתחילת הרבעון. במידה וזה יהיה שער הדולר בסוף הרבעון, לחברה ייגרם נזק בסך של 15.75 מליון ₪ ברבעון הראשון, כאשר כל ירידה נוספת תגדיל את ההפסד, וכל עליה בשער הדולר, תקטין את ההפסד.
ישנה השפעה (מעטה) של שע"ח דולר/יורו, שכן החברה רוכשת חומרי גלם בעיקר בדולר אך גם מעט ביורו, בעוד שרוב המכירות הן בדולר.
החל מהדוח הבא, החברה תעבור לדיווח דולרי, שהוא המטבע המרכזי בו החברה מוכרת ופועלת.
במבט להמשך, פמס מספקת תחזית לצבר הזמנות שיש בחברה לשנת 2008. בשנת 2006, החברה סיפקה צבר הזמנות להמשך השנה, כאשר בפועל ההכנסות היו קטנות יותר מאשר דווח בצבר, אולם ברבעונים האחרונים החברה מכרה לפחות כפי שדיווחה בצבר ההזמנות.
בצבר ההזמנות המדווח ל 2008, לא ניכר גידול משמעותי בהזמנות, והוא דומה בהיקפו לצבר ההזמנות שדווח לשנת 2007.
בשנת 2007 החברה השתמשה ב 73% מפוטנציאל הייצור המקסימלי בקווי הייצור שלה, וברבעון האחרון נרכש קו ייצור נוסף, שייכנס לשימוש ברבעון האחרון של 2008.
מספר העובדים בחברה גדל בשנת 2007 מ 72 עובדים ל 102, כאשר כל הגידול הוא בעובדי הייצור. החברה נוהגת לחלק אחוז ניכר מרווחיה כדיבידנד לבעלי המניות.
לסיכום, נראה שבפמס צופים ונערכים לגידול במכירות, כאשר החברה מתמקדת בשוק האמריקאי. הגידול במספר העובדים, ורכישת קו הייצור הנוסף שיהיה פעיל עוד חצי שנה, תומכים בהערכה הזו. מנגד, בטווח הקצר תוצאות החברה, במיוחד ברבעון הראשון לאור ירידת הדולר, צפויות להיות חלשות, ולכן לא כדאי למהר ולהשקיע בחברה, על-אף שמתחילת השנה ירדה מניית החברה בכ-30%.