. אקסלנס החליטו להזמין חלק גדול מההנפקה של נידר לפני כשנה, עבור קרנות הנאמנות קופות הגמל והפנסיה שלהם. מיד לאחר שניירות הערך של נידר החלו להיסחר, רכשה אקסלנס במסחר השוטף מניות בצורה מסיבית, והחלה להיות בעלת עניין בחברה. בתחילת חודש אפריל הגיע אקסלנס לאחזקה של 7.7% בהון מניות החברה, וכן החזיקה 13.4 מיליון אגרות חוב להמרה – מעל 20% מכלל סידרת איגרות החוב שהונפקה.
בסוף חודש מאי 2007, גדלה האחזקה של אקסלנס ל- 8.4% מסך הון מניות החברה, ואילו באג"ח להמרה הקטינה מעט אקסלנס את אחזקותיה ל- 11.8 מיליון איגרות חוב. עם תחילת משבר הנדלן בקיץ 2007, החלה ניירות הערך של נידר לרדת, והמניה ירדה משער 500 באמצע 2007 לאזור שער 250 עד סוף אותה שנה, במחזורים נמוכים. הקונים במניה היו בעיקר בני משפחת רחמין – וקופות הגמל של אקסלנס... בסוף 2007, החזיקה אקסלנס 10.52% מהון המניות של נידר, ו- 11.2 מיליון איגרות חוב להמרה, ונכון לדיווח האחרון בתחילת אפריל, גדלה האחזקה של אקסלנס ל- 10.87% מהון המניות של החברה.
בהקשר זה נאמר, שסך אחזקות הציבור במניית נידר הינה 18.16%, כאשר מתוכם אקסלנס לבדה מחזיקה נכון להיום 10.87% - מה שמביא לכך שכמעט 60% מהכמות הצפה בנייר, נמצאת אצל אקסלנס. המשמעות היא שהסחירות בנייר היא נמוכה, ותלויה לא מעט באקסלנס. וכאילו לא די בכך – החל מחודש מרץ אקסלנס מונתה להיות גם עושת שוק בכל ניירות הערך של נידר, כך שהיא לגמרי שולטת בנעשה במסחר שם.
אז כמה הפסידה אקסלנס עד עתה מההשקעה בנידר - מחיר היחידה הכוללת מניות, איגרות חוב רגילות ואיגרות חוב להמרה בהנפקה של נידר עלתה 1560 שקל. היום שווה היחידה הזו 774 שקל – מה שאומר שאקסלנס הפסידה על ההזמנה הגדולה בהנפקה יותר מ-50% לאחר שנה, ובכסף מדובר בסכום הגדול מ- 30 מיליון שקל. כאשר מוסיפים למשוואה את המניות שאקסלנס רכשה בנידר לאחר ההנפקה, ההפסד גדל עוד יותר.
אם נידר תצליח להתאושש, אקסלנס צפויה להחזיר חלק מההפסד, אולם אם המצב ימשיך להידרדר, אקסלנס עלולה להיתקע עם הרבה ניירות ערך שאין להם קונה במחיר סביר.
|