המסחר בבורסה של תל-אביב ייפתח היום לאחר מגמה מעורבת בוול סטריט אתמול ועל רקע מסחר מעורב גם בבורסות של אסיה. מניות כיל ומכתשים אגן, שאיבדו אתמול 1.8% ו-4.2% בהתאמה, ימשיכו ככל הנראה לאבד גובה לאחד שאתמול נרשמו ירידות חדות במניות הדשנים וחומרי ההדברה בניו-יורק.
פוטש (POT) נפלה אתמול בעוד 6.3% ל-181.29 דולר ומונסאנטו (MON) נשחקה ב-9% למחיר של 110.93 דולר. גם בשאר מניות הסקטור נרשמו ירידות חדות במחזורי מסחר גבוהים.
בימים האחרונים הורגשה חולשה בשוק המקומי, בעיקר על רקע חששות מקפיצה בקצב האינפלציה שתאלץ את בנק ישראל לבצע העלאת ריבית בחודשים הקרובים. לאחר שמדד חודש מארס הפתיע לרעה ועלה ב-0.3%, צפוי מדד אפריל לרשום עליה חדה של כ-1% ואולי יותר מכך , שיקפיץ את האינפלציה השנתית מעבר ל-4%.
העלאות מחירים חדות במוצרי מזון רבים, עליית מחירי הדלקים (כ-4.6% הלילה) יביאו לכך שגם מדדי מאי ויוני יהיו כנראה גבוהים יחסית, מה שיצמצם את מרחב התמרון של פישר. אם רמת האינפלציה השנתית תזנק מעבר ל-4.5%, וזה תסריט שבהחלט יכול להתממש, הרי שבנק ישראל יתחיל ככל הנראה להעלות את הריבית בקרוב, בלית ברירה. זינוק חד מדי באינפלציה ישפיע ככל הנראה לרעה על הבורסה אולם אם העליה תהיה מתונה יותר ובנק ישראל יוכל להחזיק את רמת הריבית בשיעור נמוך יחסית (הריבית הריאלית שלילית למעשה) ייתכן שהדבר ישפיע לחיוב על המסחר במניות בחודשים הקרובים.
מחיר האורז, בינתיים, ממשיך לרדת זה היום החמישי ברציפות. ביום ראשון כתבנו כאן כי "החוזה על האורז צפוי ללכת בקרוב מאוד בדרכם של החוזים על החיטה והסויה, ולרשום ירידה של 15%-20% לפחות מהרמה הנוכחית. כמובן שקשה מאוד להעריך היכן בדיוק נמצאת הפסגה (המקומית..) אבל כשההיסטריה והפאניקה בשיאם, כשמהדורות החדשות והכותרות בעיתונים ובאתרי האינטרנט מדווחות ללא הרף על העליה החדה במחיר, זה כנראה האיתות הברור ביותר שהגענו לפסגה.
"המקצוענים", מנהלי ההשקעות בקרנות הגידור, בקרנות ה"פרייבט אקוויטי" ושאר המשקיעים המוסדיים למיניהם יודעים את זה היטב, ובעצם כל משקיע צריך לדעת את זה – כשכולם מדברים על משהו ללא הרף, כשהפאניקה (או האופוריה) בשיאה, זה הזמן לקחת את הרווחים ולברוח. ובודאי שלא להכנס להשקעת לונג".
ואכן, האורז נופל בימים האחרונים וכעת נסחר החוזה ליולי בירידה של 4.5% לרמה של 21.91 דולר ל-100 פאונד במסחר בסינגפור. נכון לרגע זה נפל החוזה בכ-13% מהשיא אותו סימן ב-24 באפריל והיד עוד נטויה.
במניות הדואליות הפערים מעורבים. אודיוקודס רשמה אתמול ירידה של 2.6% ל-3.69 דולר אולם לאחר סיום המסחר פרסמה דוחות טובים יחסית וזינקה ב-6.2%. החברה עקפה את התחזיות, כשהכנסותיה גדלו ב-19.3% לשיא של 43.7 מיליון דולר. בשורה התחתונה דיווחה החברה על רווח, ללא כולל פריטים חד פעמיים, של 7 סנט למניה לעומת צפי אנליסטים ל-6 סנט.