איטונג, שמאגדת תחתיה את מודול בטון, יצרנית הצבעים נירלט ויצרנית השיש אלוני (השתיים האחרונות חברות ציבוריות), קיבלה הצעת רכש מלאה מאורלייט, בעלת השליטה בחברה שמחזיקה כרגע קרוב ל 84% ממניות איטונג. באורלייט מחזיקה גרינסטון (לשעבר אורדן), והצעת הרכש הזו היא חלק מתכנית רה-אירגון שעוברת הקבוצה (שנשלטת ע"י קבוצת שרם-פודים) בשיתוף עם קרן פימי.
ההצעה של אורלייט, היא לרכישת כלל מניות איטונג מהציבור, במחיר של 3.5 ₪ למניה, הגבוה ב 9% ממחיר המניה לפני ההצעה. מועד הקיבול האחרון, שבו על מי שמחזיק מניות איטונג להודיע אם הוא נענה להצעה או מסרב לה, הוא 22.5.07. במידה וכמות הנענים להצעה, תביא את אורלייט להחזקה של למעלה מ 95% במניות איטונג (נכון לעכשיו מחזיקה כאמור כ 84%) – יתרת המניות תימחקנה מן המסחר, ואורלייט תרכוש את המניות מהמחזיקים שסירבו להצעה בצורה כפויה.
יש לקחת בחשבון שההון העצמי של החברה נכון לדוחות האחרונים הוא 189.3 מיליון שקל, בעוד מחיר ההצעה משקף שווי של 160 מיליון שקל – למעשה אורלייט מנסה לרכוש את איטונג ב 15% דיסקאונט על הונה העצמי. ההצעה היא הצעה מותנית – במידה ולא ואורלייט לא תגיע ל 95% באיטונג, היא לא תרכוש כלל מניות מהציבור, גם מאלה שכן הסכימו למחיר שאורלייט מציעה. מנכ"ל החברה, אלדד בן-משה, שמחזיק 0.66% מהמניות, הודיע כבר שהוא מתכוון להיענות להצעת הרכש –הסיבות די ברורות, סביר להניח שבראייה כוללת הוא לא ייפגע.
נזכיר כי בסוף שנה שעברה, יצאה איטונג בעצמה בהצעת רכש מלאה למניות חברת השיש אלוני, שעד ההצעה היא החזיקה ב 89% ממנה. המשקיעים חשבו שאיטונג תעלה את מחיר הצעת הרכש, ומניית אלוני נסחרה במחיר הגבוה ממחיר הצעת הרכש, שעמד אז על 2.44 שקל למניה. בסופו של דבר איטונג לא העלתה את המחיר, ולא רכשה מניות ממעט המחזיקים שכן נענו להצעה, אלוני נשארה חברה ציבורית, ומנייתה נסחרת בדלילות מאז.
לסיכום, למהלך של אורלייט יכולות להיות כמה סיבות: ראשית, ייתכן שזהו חלק מרה-אירגון שהחברה עוברת, מאז שנכנסה קרן פימי להשקעה בקבוצה. שנית, יכול להיות שבאורלייט מנסים לנצל את המחיר הנמוך של המניה, על מנת למחוק אותה מהמסחר בזול. במידה והצעת הרכש לא תצלח, התוצאה של הצעת הרכש הוא שמחיר המניה יהיה גבוה יותר מאשר לפני ההצעה, וניתן לראות זאת כבר עכשיו.
בשעה זו נסחרת איטונג מעל מחיר הצעת הרכש. כפי הנראה המשקיעים חושבים שלא תהיה היענות להצעה במחיר הזה, ואורלייט תיאלץ להרים את המחיר מ 3.5 שקל למניה למחיר גבוה יותר, ובצורה הזו הם יוכלו לרשום רווח הון. זה המקום להזכיר כי יש לנהוג בזהירות במקרה זה, לאור מה שהתרחש בחברת אלוני לפני חצי שנה, אז מי שקנה מעל מחיר ההצעה כי חשב שאיטונג תעלה את המחיר נשאר עם מניות לא סחירות, שכרגע נמצאות ברשימת השימור.
|