הוא אמר שאין טעם להחזיק את גולד-פרוסט כחברה ציבורית עם כל ההוצאות הנלוות לכך. הוא הסביר שמניותיה, גם כך, לא ממש סחירות. אבל, צבי ויליגר שמנהל את ויליפוד שמתכוונת למחוק את מניות החברה הנכדה גולד פרוסט מבורסת ה AIM בלונדון, שכח לספר למה בעצם מניית גולד פרוסט לא סחירה – אולי פשוט מכיוון שויליפוד רכשה את רוב מניותיה במסחר השוטף.
הסיפור של גולד פרוסט המייצרת מוצרי מזון כשרים, בעיקר בתחום הגבינות והחלב ומשווקת אותם לאירופה וארצות הברית מתחיל במרץ 2006. החברה מקבוצת ויליפוד שהשליטה בה עברה בשנה החולפת לארקדי גאידמק, גייסה אז בבורסת ה-AIM בלונדון.
היא הנפיקה כ- 24.3% ממניותיה וגייסה כ- 7.9 מיליון דולר ברוטו לפי שווי חברה של 32 מיליון דולר, ששיקף מחיר של 35 פני למניה. ההתחלה הייתה טובה והמניה נסחרה במהלך 2006 במחיר הגבוה ממחיר ההנפקה, אולם בשנת 2007 החלה מניית גולד פרוסט לאבד גובה, ובפרק הזמן שבין יולי לדצמבר 2007 ירדה מניית החברה ממחיר של 35 פני לאזור ה- 20 פני.
בתחילת השנה, החזיקה ויליפוד אינטרנשיונל 75.89% מהון המניות של גולדפרוסט. ב- 16 לינואר פורסמה אזהרת רווח בגולד-פרוסט. ההשפעה על מניית גולד פרוסט הייתה מיידית, והיא צנחה ב- 20% נוספים למחיר של 16 פני. כאן נכנסה ויליפוד אינטרנשיונל לפעולה, והחלה לרכוש בצורה מסיבית מניות של גולד פרוסט מידי המשקיעים שמיהרו להיפטר ממניית החברה.
לפי דיווחי גולד פרוסט לבורסה הלונדונית, בשבועיים שלאחר אזהרת הרווח רכשה ויליפוד אינטרנשיונל כ- 14.1% מהון המניות של גולד פרוסט, בטווח מחירים שנע בין 16 ל 20 פני, מה ששיקף שווי של 17 מיליון דולר בקירוב לחברה.
אם עד הפעולה הזו היו בידי הציבור 24.11% ממניות החברה, הרי שלאחר הקנייה הציבור נשאר עם אחזקה של 10.01%. במלים אחרות, ויליפוד רכשה קרוב ל-60% מכמות המניות הצפות של גולד פרוסט, והשאירה בבורסה חברה רשומה שהרוב הגדול של מניותיה נמצאות אצלה.
במהלך החודשים פברואר-מרץ-אפריל, כמעט ולא היה מסחר במניה, והמחיר התייצב באזור ה- 18 פני, עד הודעת החברה בסוף אפריל. ב- 28 לאפריל הודיעה ויליפוד, על מחיקה מהמסחר של מניות גולד פרוסט. כדי להבהיר את העניין, לא מדובר כאן בהצעת רכש של ויליפוד לבעלי מניות גולד פרוסט, אלא פשוט מחיקה של מניות החברה מהמסחר. לפי תקנות בורסת ה-AIM, במידה וחברה מעוניינת למחוק את מניותיה מהמסחר, עליה להשיג רוב של 75% מבעלי המניות לאישור המהלך, ולאחר שזה שההחלטה מאושרת, ניתן למחוק את המניה מהמסחר תוך 30 יום ממתן ההודעה על המחיקה. במקרה הנ"ל, ויליפוד אינטרנשיונל מחזיקה כמעט 90% מן המניות, כך שהאסיפה שתתכנס בשבוע הבא היא פורמלית בלבד.
המשמעות של מהלך זה הוא שבעלי מניות גולד פרוסט יישארו עם מניות לא סחירות, שלא ניתן לקנות / למכור אותם, אלא בעסקאות מחוץ לבורסה. מובן שאף אחד לא רוצה להחזיק מניות לא סחירות, ובתגובה למהלך צנחה מניית גולד פרוסט ב 66%!, ממחיר של 18 פני, למחיר של 6 פני, שמשקף לחברה שווי מגוחך של 6 מיליון דולר (לאחרונה היה תיקון במחזור נמוך ל-8 פני, שווי של 8 מיליון דולר).
רק כדי להבין עד כמה נמוך הגיע שווי החברה, נציין כי נכון לדוחו"ת האחרונים שפרסמה גולד פרוסט לחברה הון עצמי של 17.5 מיליון דולר, אשר מתוכו 9.5 מיליון דולר הם מזומן.
בנימוקים למחיקת המניה מן המסחר בלונדון מציינת החברה כי ביטול המסחר פועל לטובת בעלי המניות, שכן החברה רשמה הוצאות ניכרות בגין רישום המניות למסחר. עוד מוסרת החברה שמתחילת פברואר, (ב-31 בינואר ביצעה ויליפוד את הרכישה האחרונה של המניות) מתוך 55 ימי מסחר, ב- 47 מהם לא נסחרה המניה. מנכ"ל גולד פרוסט, צבי ויליגר יצא במסר דומה בתקשורת. הוא אמר שאין טעם להחזיק את החברה כחברה נסחרת עם כל ההוצאות שבדבר, כאשר מניותיה לא נסחרות.
טוב, אז אנחנו מבינים שהיא לא סחירה, רק שזה קשור כאמור לכך שויליפוד ניקתה את השוק מסחורה. ויליגר שם כאן פס גדול על המשקיעים ואלה יכולים להחזיר לו על כך בעתיד; ושוק ההון ויליגר יודע, זה מקום שהוא עשוי להצטרך בעתיד.
איך כן עושים זאת תוך התחשבות במשקיעים - יורוקום נותנת דוגמא טובה לכך. יורוקום רכשה את חברת סאטקום מערכות, שלה חברת בת ישראלית הנסחרת גם היא בבורסת ה AIM בלונדון. מאז הרכישה במרץ 2007, רכשה יורוקום דרך סאטקום מערכות במסחר השוטף בלונדון את מניות החברה הבת, והגיעה גם לאחזקה של 90%. כעת יוצאת סאטקום מערכות בהצעת רכש לכלל בעלי מניות גילת סאטקום במחיר של 90 פני – יותר מכפול מהמחיר בו נסחרו מניות החברה בעת שיורוקום רכשה את השליטה בחברה האם.
מאז הכניסו האחים ויליגר את פעילות המזון שלהם לחברה הבורסאית שרכשו בשנת 94, הם ביצעו מספר לא קטן של הנפקת מניות ואיגרות חוב, והשתמשו בשוק ההון כדי לפתח את העסק שלהם.
לאור התוצאות ודרך הפעולה של ויליגר בגולד פרוסט, לא מן הנמנע שבפעם הבאה שהוא יצטרך את שוק ההון, זה יפנה לו עורף.